Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

De måtte prøvesmake ustekte kaker

JULEBAKST: Det nærmer seg jul og kaker skal både bakes og smakes på. Til høyre ser vi Kari på 94 år. Ved hennes side sitter Sofie Glendrange. Foto: Per Thime

Det ble ikke alle de syv sortene, men pepperkaker 
og serinakaker for Kari på 94. Hun fikk god hjelp av Sofie Glendrange fra Eilert Sundt videregående skole.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KAKEBAKING: – Det må vel være lov å smake litt før kakene skal i ovnen, er det ikke, spør 94 år gamle Kari.

Hun og flere av de andre som bor ved Lyngdal bo- og servicesenter har besøk av skoleelevene som går VG2 på Eilert Sundt videregående skole i Lyngdal.

– De har vært her hver onsdag som et prosjekt i utdannelsen. Helsefagarbeiderne har hatt sin faste beboer som de denne dagen har avslutning med, sier lærer Hilde Risbakken Ekeland til Lyngdals Avis.

Praktisk læring

Elevene skal bli helsefagarbeidere, og bruker timene ved bo- og servicesenteret til mye forskjellig.

– Dette er noe vi lærer av. Det er mye bedre å være ute og kommunisere enn å sitte i et klasserom, sier Sofie Glendrange.

Sammen med Kari på 94 år er hun i full gang med baksten til jul.

– Det er dette vi lærer av og når vi får være med så kjekke mennesker er det flott.

Kjekke jenter

Akkurat det er Kari også enig i, motsatt vei. Hun setter nemlig stor pris på besøkene fra skolen en gang i uken.

– De er så kjekke, omsorgsfulle og gode mennesker. Jentene har alltid et smil på lur til oss som bor her. Dette er et veldig godt tiltak, forteller Kari.

Hverdagshjelpere

Når elevene kommer til sommeren neste år, har de hvert på besøk og lært en dag i uken. Hverdagshjelp til de eldre er med på skoleplanen for tredje året.

– Elevene lærer å kommunisere, tenke på ernæring og elevene har ansvaret for hver sin bruker, som de følger opp. De har i tillegg en mentor som følger opp, sier lærer Hilde Risbakken Ekeland.

I går var dagen for julebakst, grøt og sang.

– Det har blitt populært dette tiltaket som er et samarbeid med flere. For meg som lærer er det også kjekt å se at elevene trives med det de gjør.

Det er et samarbeidsprosjekt mellom skolen, kommunen, Frivilligsentralen, Røde Kors og Livsglede for eldre som gjør dette mulig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...