Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«De ansatte har en krevende situasjon»

ARBEIDSTILSYNET: Arbeidstilsynet er inne i saken hvor det har vært utøvd vold mot ansatte i kommunen.

Arbeidstilsynet er koblet inn i saken etter at kommunalt ansatte ble utsatt for vold og trusler.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

I brevet som er sendt til kommunen fra Arbeidstilsynet står det blant annet:

«De ansatte har en uvanlig krevende arbeidssituasjon. De rekrutteres ofte derfor ikke bare ut fra faglige kriterier, men i høy grad også ut fra en vurdering av personlige egenskaper».

Vurderer pålegg

Arbeidstilsynet har kommet med varsel om pålegg til virksomheten. Det heter at arbeidsgiver må forbedre virksomhetens kartlegging og risikovurdering ved arbeidssituasjoner som kan medføre at arbeidstaker blir utsatt for vold og trussel om vold.

I den forbindelse skal arbeidsgiver utarbeide planer og iverksette tiltak for å redusere risikoen, noe som skal gjøres i samarbeid med verneombud/ansattes representant.

Blitt en belastning

Det var i forrige uke blant annet Lyngdals Avis skrev om saken der kommunen har anmeldt et forhold mot ansatte i i hjemmebasert omsorg.

Under tilsynet som ble gjort kom det frem flere ting. Arbeidsgiver har gjennomført en rekke tiltak basert på erfaringer. De interne prosedyrene som er utarbeidet er kortfattede, målrettede og lett gripbare for medarbeiderne, heter det.

Likevel så er det flere forhold som er alarmerende. Alt er ikke fanget opp og dokumentert i handlingsplan etter tidligere vurderinger.

I særlig grad er det utøvelsen av det som kalles den relasjonelle volden, trusler om vold mot de ansatte fra bruker, pårørende og eksterne aktører som er noe mangelfullt analysert, heter det.

Videre står det at hele situasjonen oppleves truende, men ikke bare for ansatte, men også som en sosial belastning i nærmiljøet. Noe som har hatt negativ betydning for de ansattes psykiske helse.

Merker seg følgende

Da Arbeidstilsynet var på besøk kom det flere bemerkninger. Da stedet ble besøkt kunne de ikke ha tilsyn hos bruker, da det var oppstått en kritisk situasjon.

I tilsynet ble det blant annet bemerket:

  • Brukers, pårørendes eg eksternes utøvelse av vold og trusler må oppleves tidvis som ekstrem, særlig den relasjonelle volden rettet mot enkeltansatte.
  • Engasjementet fra pårørende og eksterne er omfattende, og det utøves både på nettet og med direkte personlig kontakt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...