Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Brukbart åpnet dørene

DAGLIG LEDER: Martine Kjerulf Narum er daglig leder i Brukbart. Foto: Privat

Bruktbutikken på Konsmo åpnet dørene onsdag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FRIVILLIGSENTRALEN: Brukbart er en avlegger av Audnedal frivilligsentral. Hovedmålet er å sikre aktivitet og praksis for folk som trenger det.

– Vi regner ikke med kjempeomsetning, men håper salget skal bidra til driften, sier Martine Kjerulf Narum.

Seks frivillige – så langt

Hun er daglig leder ved butikken som har fått lokaler på Konsmo.

– Så langt har vi seks frivillige som medarbeidere. De har kommet inn gjennom samarbeidet vi har med Nav, helsetjenesten i Audnedal, voksenopplæringen og flyktningtjenesten i kommunen, forteller hun til Lyngdals Avis.

– Vi skal tilby aktivitet og praksis, blant annet, sier hun.

MYE FINT: Bruktbutikken på Konsmo kan by på mye fint. Fouzi Ouso er en av dem som jobber der. Foto: Privat

I utgangspunktet skal forretningen holde åpent noen tidlige ettermiddagstimer hver onsdag, men Kjerulf Narum håper å kunne utvide åpningstiden noe etter hvert.

Fra glass til ski

Vareutvalget er som i bruktbutikker flest: Mye glasstøy og porselen, møbler og pynteting, og sportsutstyr.

– Vi har valgt å ikke ta inn klær etter råd fra andre bruktbutikker. Klær er vanskelige å selge, forteller hun.

Brukbart holder til i ett av aktivitetslokalene ved Audnedal bo- og dagsenter på Konsmo.

Les også: Frivillige skal drive kafeen i Audnedal

– Kommunen har stilt svært bra lokaler til disposisjon for oss. Vi har nærmere 100 kvadratmeter til butikken, og en stor garasje som vi kan rygge en henger inn i, forteller daglig leder i Audnedal frivilligsentral, Jorunn Bakke Flottorp.

Sosialt møtested

Hun forteller at frivilligsentralen har jobbet med prosjektet en tid.

– Vi ansatte Martine i 20 prosent stilling i november. Hun har brukt tiden til å forberede åpningen, sier Bakke Flottorp.

Martine Kjerulf Narum legger vekt på at Brukbart skal være et sosialt møtested, også.

– Her skal folk kunne komme inn for å ta en kopp kaffe og få seg en vaffel. Dette skal være et sted å møtes og ta en prat, sir hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...