Ber NRK dementere sykehus-påstand

KRAV: Ledelsen ved sykehuset i Flekkefjord ber NRK demente påstander som at satt fram mot sykehuset. Foto: Arkivfoto

Sykehusdirektør Nina Mevold ber NRK Sørlandet dementere påstander om sykehuset i Flekkefjord.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FEILBEHANDLING: Sykehusdirektør Nina Mevold viser overfor avisen Agdertil en telefonsamtale med NRK vedrørende ulike saker i NRK Sørlandets dekning av feilbehandlinger ved sykehuset i Flekkefjord.

Les også: Feilbehandling kostet ham foten

– Vi verdsetter og forventer at NRK setter kritisk søkelys på vår virksomhet, som er så viktig for Agders befolkning. Vi forventer også etterrettelighet i beskrivelsene av virksomheten. NRK Sørlandet har ved tre anledninger den siste tiden publisert en påstand som er usann. NRK har etter vårt skjønn ikke sannsynliggjort at det er dekning for påstanden, fremholder Mevold.

Ikke dokumentert

Hun viser til at NRK flere ganger har hevdet at sykehuset i Flekkefjord er nedleggingstruet, og derfor er avhengig av å få opp antall operasjoner.

– NRK Sørlandet har ikke dokumentert at sykehuset i Flekkefjord har vært nedleggingstruet. Det er heller ikke sannsynliggjort at sykehuset skulle ha interesse av å ha høye operasjonstall, slik NRK insinuerer. Påstanden er usann. Vi oppfordrer derfor ansvarlig redaktør til å dementere påstanden vi henviser til overfor. Vi ber om at dementiet publiseres på godt synlig plass på NRK Sørlandets nettside snarest mulig, krever hun.

PFU-klage

Det kom nylig frem at en hel rekke tillitsvalgte og verneombud i Sørlandet sykehus klager NRK inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

«Denne ubalanserte mediedekningen gir feilaktige opplysninger om kvaliteten på sykehuset i Flekkefjord og vil kunne medføre at befolkningen tar forsinket kontakt med sykehuset ved akutt sykdom. Dette er alvorlig for helsen i den generelle befolkningen», påpekte foretakstillitsvalgt Susanne M. Sørensen Hernes ved Sørlandet sykehus. Hun er også ansattrepresentant i styret for Sørlandet sykehus.

Ordføreren i Flekkefjord, Jan Sigbjørnsen (H), har poengtert at også sykehusledelsen og kirurgene på sykehuset i Kristiansand må ta en stor del av ansvaret for at ikke samarbeidet har vært slik det må være.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...