Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Bare en kveker i Lyngdal

STØRST: Misjonskirken (her med pastor Eilif Tveit) er det største trossamfunnet utenfor Den norske kirke i Lyngdal. Menigheten får dessuten støtte fra ett medlem i Audnedal. Foto: Lars Rekaa

Kvekerne – Vennenes samfunn – har bare ett medlem igjen i Lyngdal. Også en rekke andre trossamfunn står oppført med bare ett medlem.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TILSKUDD: Siden kommunene har plikt til å gi tilskudd etter medlemstall til alle registrerte trossamfunn, har kommunene god oversikt over antall medlemmer om de ulike menighetene.

Trossamfunnene fikk i 2017 850 kroner per medlem, og Lyngdal har i år betalt ut samlede tilskudd på 1 319 200 kroner for 1 552 medlemmer av 74 ulike menigheter og trossamfunn utenfor Den norske kirke.

Tilskudd ut av Lyngdal

Spesielt for dette tilskuddet er at mange innflyttere beholder medlemskapet i menigheten der de vokste opp eller har annen tilknytning til. Derfor går mange tilskudd til menigheter utenbys. 22 av menighetene og trossamfunnene som får tilskudd fra Lyngdal har bare ett medlem her i byen.

Det største trossamfunnet utenfor Den norske kirke er Lyngdal misjonsmenighet med 408 medlemmer. Lyngdal pinsemenighet har 274 medlemmer og Den evangelisk lutherske frikirke i Lyngdal har 263 medlemmer.

Ikke-kristne

Den femte største menigheten i Lyngdal er Muslimsk trossamfunn i Lyngdal, med 77 medlemmer. Det er bare katolikkene, med 78 medlemmer, som kiler seg mellom Muslimsk trossamfunn og de tre store.

Antallet medlemmer av ikke-kristne trossamfunn er likevel ikke veldig stort. I alt er det registrert 182 muslimer i Lyngdal. I 2014 var antall muslimer 106. Det er registret 14 buddhister, 59 humanetikere og 38 medlemmer av Jehovas vitner.

Eksotiske

Mange av de kristne menighetene som er representert i Lyngdal vil nok av mange ses på som litt eksotiske. For eksempel har den eritreiske, koptiske kirke 17 medlemmer i Lyngdal. Det er seks etiopiske koptere i byen, men de er fordelt på to kirkesamfunn. Den armenske, ortodokse kirken har fem medlemmer, mens den russisk-ortodokse kirken har to medlemmer i Lyngdal.

For øvrig er det også en unitar i Lyngdal. Unitarforbundet regner seg som kristne, men avviser troen på en treenig gud.

Antall trossamfunn med medlemmer i Lyngdal har gått noe ned. I fjor delte 78 trossamfunn 1 168 368 kroner. Da var støtten 808 kroner per medlem.

I 2014 var det 1920 personer i Lyngdal som ikke var medlem av noe trossamfunn. Det året var det også en lyngdøl som holdt seg til Tor og Odin. Åsatrufellesskapet Bifrost hadde det året ett medlem i Lyngdal.

Audnedal

I Audnedal er situasjonen langt mer oversiktlig. Der bor det 157 medlemmer av registrerte trossamfunn utenfor Den norske kirke. Til sammen har kommunen betalt ut 133 450 kroner i støtte til trossamfunn utenfor Den norske kirke i Audnedal.

Mer enn en tredel av dem hører hjemme i pinsemenigheten Zion på Konsmo. Her hører 62 audnedøler hjemme. Den katolske kirken omfatter 36 medlemmer i Audnedal.

To eritreiske, koptiske menigheter har fire medlemmer hver i Audnedal.

Muslimer er det ikke mange av i Audnedal, bare fire personer. Og de tilhører fire forskjellige menigheter. Det er 11 humanetikere og to medlemmer av Jehovas vitner i Audnedal.

Men misjonskirken i Lyngdal har ett medlem i Audnedal.

Den norske kirke

Den norske kirke – det som tidligere var kjent som statskirken, er dominerende både i Lyngdal og Audnedal.

I Lyngdal hadde Den norske kirke 5638 medlemmer per 22. september i år.

I Audnedal var tallet på kirkemedlemmer 1242 26. oktober i år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...