Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Avtroppende redaktør Erlend Haddeland: – Takk for meg, Lyngdals Avis. Dette har vært sabla moro

TAKKER AV SOM REDAKTØR: Erlend Haddeland har vært ansvarlig redaktør i Lyngdals Avis siden 2013.

Mye jobb, mye moro og uvurderlige erfaringer som jeg tar med meg videre, oppsummerer avtroppende redaktør Erlend Haddeland som i dag har hatt sin siste dag på jobb i Lyngdals Avis.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2017 kl 21:01

Da dette ble publisert, er jeg inne i min siste arbeidsdag i Lyngdals Avis. Jeg har levert inn nøklene til den veldig oransje firmabilen, og ved midnatt avskilter jeg meg selv som redaktør, den fineste ubeskyttede tittelen jeg noen gang kommer til å inneha.

Dagen derpå må jeg faktisk betale for å komme inn på Dyrskue for å se Freddy Kalas. Man kan bli nostalgisk av mindre. Selv om jeg kun har vært redaktør i underkant av fem år, har det gitt et, for meg, uvurderlig innblikk i lokalsamfunnet jeg ikke hadde fått ellers. Det kjennes som et privilegium.

Les også: Lars Rekaa ny redaktør i Lyngdals Avis

Denne plattformen du leser på nå startet for meg som et prosjekt som egentlig bare var tenkt å være et lokkemiddel når fremtidige arbeidsgivere sjekket CV-en min.

Bachelorgrad i medier og kommunikasjon på Høgskolen i Oslo og Akershus stod for tur da Magnus Aunevik spurte om jeg ville bli redaktør for dette patriotiske dugnadsprosjektet Lyngdals Avis, en nettavis. Siden den gang har avisen blitt kjøpt opp, oransje sofaer fra Ikea kjøpt inn, mediepris blitt tatt med hjem fra Bergen og tusener av lyngdøler blitt avbildet.

Takk til alle som stilte opp, forresten. Spesielt dere kameraskye. Deg, ja. Vi mislikte det begge to, der jeg forsøkte med alle midler å tvinge frem et naturlig uttrykk hos deg, men jeg tror det gjorde seg bra på trykk til slutt.

Redaktørlivet i en liten lokalavis med små ressurser er ikke alltid fullt av glitter og stas. Hadde jeg fått en oransje sofa for hver gang jeg har laget en nettsak fra baderommet under et familieselskap og sittet på do mistenkelig lenge, kunne jeg åpnet møbelbutikk. Dette prosjektet har tatt fryktelig mye tid, men jeg har ikke gjort det alene, og langt derifra. Takk til alle flinke og interessante folk som har vært en del av prosjektet disse årene.

Les også: Erlend Haddeland fra redaktørjobben i Lyngdals Avis til mediebyrå

Som redaktør har jeg måtte tåle kjeft, kritikk og regelrette utskjellinger en gang i blant. En konfliktsky sørlending som meg har nok hatt godt av det. De sakene du skriver som faktisk er med og betyr en forskjell i folkes liv, er verdt det. Det hørtes fryktelig pompøst ut, beklager det.

Jeg nevnte for en bedriftsleder i helga som var at det er mye jeg ville gjort annerledes. Han påpekte at han hadde vært bekymret hvis det var motsatt, at det var ingenting jeg følte jeg burde gjort på en annen måte.

«Lyngdals Avis skal være en positiv bidragsyter i lokalsamfunnet», er vår formålsparagraf. Jeg har hørt fra folk at Lyngdals Avis er for negative eller for positive. Motstridende meldinger lever vi godt med. Så lenge folk lager lyd, tenker nå jeg.

Vi ønsker å være en medspiller, på linje med idrettslaget, øvrige lag og foreninger som er bærebjelker i vårt lokalsamfunn. Det har hele tiden vært målet og motivasjonen for å drive på med Lyngdals Avis. Det må den fortsatt være fremover. Jeg ønsker den nye redaktøren og hans mannskap alt godt. Det blir mye jobb, men det er sannelig et privilegium å drive lokalavis i verdens beste by. Lykke til!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...