Avgjørelsen om tiltale i sedelighetssaken utsatt

SAKEN FERDIG ETTERFORSKET: En politiadvokat ved sedelighetsavsnittet i Agder politidistrikt skal avgjøre om det skal tas ut tiltale eller ikke mot mannen som er siktet for seksuelle overgrep mot 15 mindreårige asylsøkere. Foto: Erlend Haddeland (illustrasjonsfoto)

Først varslet politiadvokaten en avgjørelse om politiets innstilling i august. Den fristen ryker.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Det er politiadvokat Celin Hauge Andersen ved sedelighetsavsnittet i Agder politidistrikt som skal avgjøre om det skal tas ut tiltale eller ikke mot mannen som er siktet for seksuelle overgrep mot 15 mindreårige asylsøkere.

– Jeg regner ikke med at vurderingen er klar før i august, sa politiadvokat Ingrid Thorsen til Lyngdals Avis i starten av juni.

Saken ferdig etterforsket

Når Lyngdals Avis tar kontakt 23. august med Celin Hauge Andersen, har hun følgende kommentar:

- Det er ikke fattet en påtaleavgjørelse i saken. Saken er ferdig etterforsket, og det tas sikte på at politiets innstilling vil foreligge i løpet av de nærmeste månedene, sier hun.

Med andre ord kan det bli sent utpå høsten før det kommer en avgjørelse om saken skal henlegges eller om det skal tas ut tiltale.

Spørsmål om prioritering

– En slik sak må man anta er belastende for partene. Bør det ikke prioriteres å behandle slike saker raskere?

– Det er klart at dette er en sak som politiet prioriterer. Det er imidlertid en omfattende sak som det tar noe tid å behandle, svarer Hauge Andersen, som legger til at majoriteten av saker ved sedelighetsavsnittet i Agder politidistrikt er alvorlige og prioriterte saker.

Bakgrunn

Det var 16. februar at en mann fra Listerregionen med tilknytning til asylmottak ble pågrepet av politiet. Han er siktet for seksuelle overgrep mot 15 asylbarn i årene mellom 2013 og 2016.

Han er siktet etter straffelovens paragraf 304 som omhandler seksuell handling med barn under 16 år.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen og erkjenner følgelig ikke straffeskyld, sa mannens forsvarer, Knut Henning Larsen til VG i vinter.

Larsen var ikke tilgjengelig for kommentar for Lyngdals Avis onsdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...