Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Audnedal stasjon ferdig før jul

FORNØYD: Varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp), Rune Jensen (Bane Nor) og ordfører Reidun Bakken (KrF) er fornøyd med at det nærmer seg igangsetting av oppgradering av Audnedal stasjon. Foto: Per Thime

Anbudene på arbeidene ved Audnedal stasjon skal ut snarest, og byggestart skal skje allerede i oktober. Prislappen for oppgradering av blant annet perrongen er 13,5 millioner kroner.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SPLEISELAG: Når Audnedal stasjon før første gang blir skikkelig oppgradert, skjer det 75 år etter at stasjonen ble åpnet av tyskerne under 2. verdenskrig.

– Det er ikke for tidlig for å si det på den måten, så dette er en stor dag for oss her i Audnedal, sier varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp), mens hun speider ut over stasjonsområdet.

Denne uka var det nemlig planleggingsmøte mellom de tre aktørene som står for prosjektet. Audnedal kommune og fylkeskommunen står for to millioner kroner hver, mens Bane Nor står for resten av pengene til prosjektet - som koster 13,5 millioner kroner.

220 meter

Bane Nor presenterte i går planene på rådhuset på Konsmo, før turen gikk videre på befaring til Audnedal stasjon.

– Her skal perrongen fjernes, det skal graves ned 30 centimeter under skinnegangen for så å legge helt ny perrong. Vi snakker om en perrong på 220 meter, forteller prosjektleder Rune Jensen i Bane Nor. I høyde snakker vi 76 centimeter over skinnegangen. Hele den gamle perrongen skal fjernes.

Nærmere 20 000 passasjerer reiser til og fra Audnedal stasjon hvert år. Mange av dem er pendlere til Kristiansand.

– Men det er ikke bare ny perrong som kommer, det skal også utvides med flere nye parkeringsplasser, forteller ordfører Reidun Bakken (KrF).

El-bil

Når oppgraderingen er ferdig, skal det markeres skikkelig, det lover både ordfører og varaordfører. I forbindelse med oppgraderingen kommer også Bane Nor til å gjøre klart for ladestasjon(er) for el-bil. Det er nemlig kommet nye forskrifter hvor dette skal på plass.

– Kostnader rundt dette vet vi ikke, ei heller hvem som skal betale, men det er noe vi skal løse sammen. I første omgang skal alt av kabler legges til rette, så får vi bli enige om finansieringen av ladestasjonen når den tid kommer, forteller Nilsen Husøy.

I den nærmeste tiden er det anbud som skal ut, og jobben kan starte - den som man har ventet på i svært mange år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...