Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Arkeologisk registrering i Kvås

VERKTØYET: Gravemaskinen på plass utenfor Kvås skole. Onsdag klokken 08.00 startet arbeidet, som skal utføres av arkeolog Hege Andreassen. Foto: Erlend Haddeland

I dag morges startet arbeidet med arkeologisk registrering i forbindelse med planene om gang- og sykkelsti i Kvås.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Foreløpig venter folk i Kvås på et endelig vedtak om gang- og sykkelsti. Denne onsdagen startet uansett forberedelsene til at det kan skje, i form av arkeologiske registreringer.

Det er man etter kulturminneloven, pliktig til å gjennomføre.

200 timer

Denne uken stod en gravemaskin parkert ved Kvås skole, plassert der av kommunen.

«Når det gjelder gravemaskin er det beregnet til ca. 150 timer i felt (pluss tildekking av sjakter ca. 50 timer)», skriver doktor Ghattas Jeries Sayej, arkeolog/konservator hos Fylkeskonservatoren, i et brev til Lyngdal kommune.

Arbeidet starter ved Kvås skole. Undersøkelsene skal fortsette sørover i retning Vemestad.

Venter

I høst skal hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder fylkeskommune avgjøre planene om gang- og sykkelsti i Kvås. Antageligvis skal dette legges inn i budsjettet for 2020, men det skal ikke være penger til hele strekningen.

Derfor har aktørene i Kvås fått anbefalt å søke om at deler av strekningen realiseres i første omgang.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...