Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

11 personer ut av ledighetskøen i Lyngdal

LEDIGHET: I Lyngdal er det i mars 11 færre arbeidsledige enn det var i februar. Foto: Avisen Agder

Månedsoversikten fra NAV er ute når det kommer til arbeidsledighetstallene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NAV: I Lyngdal er det nedgang på 11 personer i forhold til februar. I dag er det 80 personer som er helt uten arbeid i kommunen, noe som utgjør 1,9 prosent av arbeidsstyrken.

Fordelingen er 49 menn og 36 kvinner.

I Audnedal er det uforandret, noe som vil si at det er 14 personer som er helt uten arbeid. Dette utgjør 1,5 prosent av arbeidsstyrken i kommunen.

Nedgang

- Vi ser en fortsatt nedgang i arbeidsledigheten, selv om endringene er små både i Agder og landet for øvrig. I Agder ser vi størst nedgang i ledigheten innen bygg og anlegg og industri. Her forventer vi en fortsatt positiv utvikling i månedene framover, sier direktør Elisabeth Blørstad i NAV Agder i en pressemelding.

Ledigheten i Vest-Agder er på 2,4 prosent og utgjør 2.213 personer. Det er 166 færre enn i forrige måned og 234 færre enn for ett år siden. I Vest-Agder, som i landet ellers, har bruttoledigheten gått ned sammenlignet med mars 2018. I mars er bruttoledigheten på 3,1 prosent. I februar var bruttoledigheten på 3,4 prosent.

Blant de helt ledige i Agder-fylkene er til sammen 2.161 menn og 1.515 kvinner. 1.195 av disse er under 30 år.

Haster

Av de ledige er 138 permitterte og 1.285 har innvandrerbakgrunn. I tillegg til de helt ledige er det 1.699 delvis ledige i Aust- og Vest-Agder.

- Vi vil også minne skoleungdom og andre som ikke er i fast jobb i dag på at det begynner å haste hvis man vil skaffe seg sommerjobb. Som i arbeidsmarkedet ellers er det lettere å få en sommerjobb i år enn tidligere, og dette kan være en viktig inngang til arbeidslivet for mange, sier Elisabeth Blørstad.

ARBEIDSLEDIGE: Dette er oversikten for Agder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...