10.-klassinger hjemsendt etter alkoholbruk i Polen

HJEMSENDT: Fire av deltakerne på klasseturen til Polen er sendt hjem til Lyngdal. Foto: Arkivbilde

Fire ungdomsskoleelever fra Lyngdal er sendt hjem fra Polen etter å ha drukket alkohol under en skoletur.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2017 kl 12:51

Regionavisen Lister 24 melder at det også har gått rykter om at elevene skal ha røkt hasj, men dette skal være avkreftet.

Det var lørdag 10. klasse ved Lyngdal ungdomsskole dro til Polen på skoletur. Turen har rundt 120 deltakere, inkludert voksne ledere. Arrangør av turen er Hvite Busser. De øvrige ungdomsskoleelevene fra Lyngdal er også på vei hjem nå, og ventes til Norge lørdag. I Polen har de blant annet besøkt Krakow og nazistenes utryddelsesleir Auschwitz.

Bekrefter

Daglig leder i Hvite Busser, Ole Johnny Hansen, bekrefter at fire lyngdalselever ble sendt hjem.

– Det var onsdag at dette ble oppdager, og de fire guttene ble sendt hjem, sier han til Lyngdals Avis.

Han understreker at alle deltakerne på turen på forhånd var klare over konsekvensene av et regelbrudd.

– Det var tydelig formidlet både til ungdommene og voksengruppa. Når det er sagt, vil jeg gjerne også si at jeg er svært lei meg for det som har skjedd. Det er trist både for gruppa, og ikke minst for de fire denne saken gjelder, sier Hansen.

Nulltoleranse

Han opplyser at det er vanlig med nulltoleranse for rus på like turer, men at det til syvende og sist er gruppen av voksne foresatte som avgjør reglene.

I dette tilfellet var alkoholbruk forbudt.

– Regelbrudd er ikke vanlig, men det hender det forekommer. Da har vi alltid gjort klart hvilke konsekvenser dette vil få på forthånd, sier Ole Johnny Hansen.

Hendelsen vil etter alt å dømme få disiplinære følger her hjemme for de fire elevene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...