Nye snøproblemer – fortsatt husstander uten strøm

STRØMSTANS: Trær over ledninger før til strømstans mange steder. Bildet er fra Ytre Øydna i Audnedal. Foto: Lars Rekaa

En rekke husstander er fortsatt uten strøm i Lyngdal og Audnedal. AgderEnergi jobber på spreng for å rette feil.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2018 kl 21:32

VÅT SNØ: Lørdag fortsatte det å komme store mengder tung, våt snø.

På det meste var 7000 husstander uten strøm på Sørlandet, melder NRK Dagsnytt. Lørdag kveld meldte NRK at det var 5000

Strømbrudd

Agder Energi nett melder at det i øyeblikket er vel 200 husstander uten strøm i Lyngdal for øyeblikket. I Selandsdalen og Byremo-området er også husstander uten strøm i forbindelse med et strømbrudd i Marnardal.

Les også: Du kan kreve kompensasjon etter strømbrudd

Agder Energi varsler at det kan oppstå flere strømbrudd. Det største problemet nå er at snøtunge trær kan falle over linjene. I tillegg ligger det tung, våt snø på på mange ledninger. Mange av dem henger nå svært lavt. Det kan være svært farlig å berøre disse.

FARLIG: Det kan være livsfarlig å berøre lavthengende ledninger. Bildet er fra Birkeland i Lyngdal. Foto: Lars Rekaa

Energiselskapet har de siste dagene befart strømnettet med helikopter. Hensikten er å kartlegge hvor linjene er truet av trær. Arbeidet med å felle disse trærne er allerede i gang.

Veiene ryddet

Veiene i distriktet er stort sett åpne, men også her kan fallende trær komme til å skape ytterligere problemer. På en rekke veier har det falt trær, men de fleste steder er det nå ryddet såpass at trafikken kommer forbi.

TUNGE MASKINER: Tunge maskiner var satt inn for å holde veinettet åpent lørdag. Bildet er fra Vemestad i Lyngdal. Foto: Lars Rekaa

Yr advarer mot vanskelige kjøreforhold over hele distriktet.

Værvarsel

Yr melder at nedbøren vil opphøre utover kvelden og natten.

Søndag er det meldt delvis skyet, pent vær over hele distriktet.

Det vil holde seg under null over hele distriktet, bortsett fra i Korshamn, der det ventes null grader.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...