Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ny usikkerhet rundt OSX1

AVSKJED: Slik så det ut da OSX1 forlot Lyngdal. Her passerer skipet Korshamn. Foto: Korshamn.no (arkivbilde)

Det er ikke sikkert monsterskipet kommer tilbake til Lyngdal likevel.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

OPPLAG: Årsaken til usikkerheten skal være uenighet om flere punkter i kontrakten mellom skipets eiere og Lyngdal havn, skriver regionavisen Lister24.

Les også: Lander trolig avtale i morgen

Jan Kristensen (H), som i egenskap av å være ordfører også er leder av havnestyret sier til avisen at det er enighet om prisen, men at det er andre detaljer som gjenstår.

Prisen er 125 000 kroner måneden for opplagsplassen.

Det er imidlertid kjent at kommunen har skjerpet inn kravene om at eierne av skipet må følge reglene i avtalen. Blant annet gjelder dette etter alt å dømme oppkobling til landstrøm.

Den gamle eiren av skipet, brasilianeren Eike Batista, bidro til å finansiere landstrønsanlegget i Lyngdal havn. Men etter et kabelbrudd ble OSX1 liggende i tre måneder med hjelpemotorene i gang, uten å sørge for ny oppkobling. Dette førte til stor irritasjon over støy i Svenevig-området.

Det var ventet at avtalen skule være i havn før 17. mai. Siden det ikke har skjedd, har skipet fortsatt ikke satt kursen mot Lyngdal. Skipet ligger fredag morgen fortsatt for anker i Kattegat, nær Skagen.

OSX1 brøt opplaget tidligere i vår etter å ha fått oppdrag. Dette oppdraget ble imidlertid kansellert, og monsterskipet satte kursen tilbake mot opplagsbøyene i Lyngdal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...