Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

NMS gjenbruk utvider butikken

FRIVILLIGE: Anne Marie Lunden og Karin Kleiven jobber frivillig på NMS Gjenbruk i Lyngdal Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

NMS gjenbruk på Meierigården utvider nå butikken med større lokaler. Arbeidet med utvidelsen er allerede godt i gang, og den nye butikken skal være ferdig 28. februar.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

UTVIDER BUTIKKEN: Fra NMS Lyngdal startet opp i 2013 har de i løpet av fem og et halvt år hatt en omsetning på over 4 millioner kroner

I 2018 var omsetningen på hele 941 000 kroner. Nå utvides butikken fra 186 kvadratmeter til i underkant av 600 kvadratmeter med butikklokale.

Frivillige

NMS er drevet av frivillighetsarbeid, og i Lyngdal er det til sammen over 50 frivillige dugnadsarbeidere som er med på å holde butikken i drift.

Teamet består av 30 butikkmedarbeidere, ei pris- og utstillingsnemd på seks personer og to transportgrupper på til sammen ti personer som har ansvaret for å kjøre ut å hente varer. Man har også et styre på syv personer. Styreleder er Bent Seland og økonomiansvarlig er Vidar Lunden.

Butikken i Lyngdal har også hatt god hjelp av asylsøkere og flyktninger via Lyngdal voksenopplæring.

Sosiale medier

Man har også brukt sosiale medier og lagt varer som er til salgs ut på Facebook.

Når spesielle gjenstander har vært inne, har også denne metoden vært brukt.

– Vi har vært heldige som har fått veldig mye ting i fra Lyngdal, Farsund og Hægebostad og egentlig hele Listerregionen, sier Vidar Lunden til Lyngdals Avis.

Mye av varene måtte oppbevares på lageret i etasjen under, da det ikke var plass oppe i butikken.

Nå ser Lunden fram til å ha det mest på ett plan.

– Vi ser veldig frem til å få mer plass og kunne få vist frem varene på en enda bedre måte!

– Det blir spennende med større lokaler, og vi håper jo at det vil gjøre butikken enda bedre, sier Bent Seland.

Større butikk

I den nye butikken på 565 kvadratmeter vil det blant annet være en egen avdeling for møbler, det vil komme opp et bildegalleri, en egen kjøkkenavdeling, bokavdeling med bøker, blader, cder, dvder og lp-plater.

Det vil også bli en barneavdeling, avdeling med lys fra knausen lysstøperi, avdeling for sportsartikler og verktøy, og en liten kaffekrok hvor man kan ta seg en kopp kaffe eller te med fin utsikt over elva.

NMS Gjenbruk har et tredelt fokus: miljø, møteplass og misjon, og kaffekroken er derfor en viktig del av butikken.

Helt nytt skal det komme ei egen sesongutstilling hvor det for det meste vil være julegjenstander til salgs hele året. De selger med andre ord det aller meste av ting og tang utenom klær.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...