NAV Lyngdal ønsker å overta fra Amento

Amento har ikke klart å levere ønskede resultater og nå ønsker NAV Lyngdal å overta arbeid for sosialhjelp.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MØTE: – Dette handler ikke om manglende kvalitet i arbeidet, men at arbeidet med den enkelte bruker har vært på individnivå, og at arbeidsutprøving i kommunen har vært individuelt og spredt på flere enheter. Dette betyr at heller ikke kommunen har fått noen særlig effekt av tiltaket, i form av arbeidskraft.

Det skriver Anne Moi Bø i sitt skriv til formannskapet. Saken ble også behandlet i Omsorgskomiteen tidligere denne uken.

Liten kapasitet

Da arbeid for sosialhjelp ble lovfestet, var NAV Lyngdal usikre på om de kunne ta ansvar for tiltaket selv eller lyse det ut på anbud. NAV sto den gang midt i flyktningkrisen og hadde liten kapasitet til å kunne håndtere dette selv. Etter politisk behandling ble det bestemt at tiltaket skulle lyses ut. Amento vant anbudet og har hatt avtale om å levere arbeid for sosialhjelp fra oppstart og ut august 2018.

– NAV ønsker nå å gjennomføre tiltaket i egen regi. Årsaken til dette er først og fremst faglig, men de økonomiske besparelsene er også vesentlige, skriver Moi Bø.

Starter selskap

NAV Lyngdal har vært på hospitering i NAV Mandal, som har arbeid for sosialhjelp i sitt tiltak «Ljosheim Service».

– NAV ønsker å starte «Bergeheim Service», etter samme modell. De ser viktigheten at deltakere i introduksjonsprogrammet som ønsker å komme fort i praktisk arbeid skal kunne delta i tiltaket.

NAV ønsker å omrokere personellressurser fra flyktningetjenestens miljøarbeid til Bergeheim Service. Bosettingsbehovet har falt drastisk det siste året. I 2018 skal Lyngdal kommune bosette 10 personer. Vurderinger for neste år er enda lavere.

– Fortsatt har NAV mange bosatte som går i introduksjonsprogrammet, men etter hvert vil belastningen på de to miljøarbeidere i flyktningetjenesten avta og de ansatte vil ha ledig kapasitet. De oppgavene som miljøarbeiderne innehar i dag, kan også enkelt legges inn som oppgaver i Bergeheim Service. Ved å gjøre det på denne måten, får Lyngdal kommune utnyttet egne ressurser bedre, samt å spare de kostnaden vi har pr. i dag på cirka kroner 800.000,- til kjøp av tiltak fra Amento.

Ønsket oppstart er 01.09.18. Tekniske tjenester og kulturetaten har oppgaver klar for det neste halvåret.

– Videre er tanken at økt samarbeid med tekniske tjenester, kulturetaten og voksenopplæringen vil skape gode ringvirkninger og gi økt samarbeid også på andre områder. Tekniske tjenester har i dag ansvar for en rekke vedlikeholdsarbeid som må nedprioriteres på grunn av ressursmangel, heter det til slutt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...