Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Håkon Mushom (23) kombinerer trening og business

IDRETTSUTØVEREN: Håkon Mushom (23) fra Lyngdal har gjort det skarpt på friidrettsbanen i mange år, først og fremst som 800-meterløper. Her like ved Norges idrettshøgskole i 2015, der han i dag studerer. (Foto: Erlend Haddeland) Foto: Erlend Haddeland

Håkon Mushom (23) har samlet norgesmestere, EM-finalister og VM-deltakere i en trenings-app.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

23-åringen er først og fremst kjent som 800-meterløper.

Den oslobosatte lyngdølen har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Oslo og Akershus, og nå har han funnet en måte å kombinere studiekompetansen med det han alltid har drevet med: Friidrett.

Mushom er nemlig inne på eiersiden i en treningsapp kalt Ikseed, sammen med to andre. Konseptet er at du kan bestille NM-medaljører, EM-finalister eller VM-deltakere til å hjelpe deg med treningen din. Det var Finansavisen som først omtalte saken.

Ansvaret

Håkon Mushom studerer andreåret på sport management på Norges Idrettshøyskole, og ved siden av jobber han daglig med appen Ikseed.

– Dette er en app som krever at man har mye trenere disponibelt i appen, ellers fungerer den ikke. Min jobb er å sørge for at det er nok trenere, kvalitetssikre dem og følge dem opp, sier Mushom, som gjennom mange år i friidretten har bygget seg opp et stort nettverk.

Trenere kan også registrere seg i appen, og må så godkjennes av Mushom.

– En slags Uber

Ifølge Proff.no eier Mushom 5 prosent av aksjene. Han forteller at det er majoritetseier Abdirahman Mohamed Guleed (85 %) som er hjernen bak appen, mens Shomaila Kausar (10 %) står for appdesignet. Appen er i første omgang lansert for bruk i Oslo.

– Appen er en slags Uber, men for trening, forklarer Mushom.

Uber er for de uinnvidde en app der du kan bestille privatsjåfører for enn du er, en tjeneste som for ordens skyld ikke er lovlig i Norge, men brukes i utstrakt grad over hele verden.

– I første omgang er det i storbyer det er aktuelt med appen vår. Nå starter vi i Oslo, og så ønsker vi å utvikle til andre storbyer etter hvert, sier Mushom.

GRÜNDER: En av medeierne i Ikseed AS. Foto: Erlend Haddeland

Lærerikt å være gründer

Gründerlivet er ikke så verst, medgir Mushom.

– Jeg føler jeg har litt flere baller i lufta nå, og det er gøy å drive med dette ved siden av studiene. Man sitter ikke på kontoret hele dagen, men jobber jevnlig og diskuterer med andre, så det er veldig lærerikt, sier han.

Han forteller også at de har fått med seg investorer på laget som har investert mye penger, uten at han vil gå inn på eksakt hvor mye.

Utøveren

Businessmannen Håkon Mushom har ikke glemt 800-meterløperen. Til helgen løper han NM i Sandnes. Første forsøk er på fredag, og forhåpentligvis finale på lørdagen. Det blir det siste løpet for denne sesongen.

– Neste år er det EM i Berlin. Det er en naturlig målsetning. VM i år var litt for hardt, så EM neste år passer meg veldig bra. Det har vært målet de siste to årene, sier han.

Han har nylig latt seg inspirere av VM med Karsten Warholm (gull på 400 meter hekk) og Filip Ingebrigtsen (bronse på 1500 meter). Sistnevnte har han konkurrert mye sammen mot.

– Det er gøy å se at Filip gjør det så bra. Han har jobba hardt og vært gjennom mye, sier Mushom og viser til allergiproblemene hans.

I september 2010, på 800-meteren i G17-klassen i Molde ble Filip nr. 9, over fire sekunder bak Mushom, skriver Dagbladet.

Selv om Mushom er blitt businessmann, er han fortsatt sulten på friidrettsbanen, der neste statusrapport gjøres opp i NM til helgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...