Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Timmy Gundersen advarer mot nasker

VIDEOBEVIS: Timmy Gundersen trosser datatilsynet og legger ut overvåkningsbilde av mistenkt kriminell. Foto: Magnus Aunevik

Etter nok en gang å ha blitt utsatt for tyveri, valgte Timmy Gundersen å dele et bilde av en mistenkt kriminell på sin Facebook-profil. Der henvendte han seg til alle som driver butikk i Lyngdal, og ba dem passe på den aktuelle personen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2014 kl 20:22

– Vi blir utsatt for dette et par ganger i uken, og vi må kunne forebygge, sier daglig leder Timmy Gundersen ved Statoil Lyngdal.

Unge ansatte

Gundersen hevder det er for forebygging, og av hensyn til de ansatte at han offentliggjør bilde av en antatt nasker.

– Det er veldig tøft for unge ansatte å måtte konfrontere personer som de ikke kjenner til. Vi prøver å stille oss ved siden av dem når vi ser de oppfører seg mistenkelig. Da bruker de som regel å forsvinne, men når de allerede har fylt lommene sine, så er det veldig tøft for unge ansatte å måtte konfrontere personer som de ikke kjenner til, sier Gundersen.

Dropper anmeldelse

Gundersen viser oss overvåkningsbevisene av en mann med caps som fyller lommene med snusbokser, før han går til kassen for å betale for en av dem. Likevel har han såpass tynnslitt tiltro til politiressursene at han dropper anmeldelse.

– Jeg har ingenting negativt å si om Politiet, de gjør en kjempejobb. Likevel er min erfaring at slike saker blir henlagt. De vel ikke nok ressurser til å bruke på slike saker. Jeg gidder ikke å anmelde, denne fyren kommer tilbake, sier han.

Står for handlingen

Gundersen er fullt klar over at offentliggjøringen av
overvåkingsbilder ikke er lovlig, men står likevel for handlingen.

– Det er nok ikke helt lov, men bildet blir liggende på min profil til Facebook sletter det, sier han.

– Du er ikke redd for selv å bli anmeldt da?

– Nei, den får jeg heller tåle. Jeg er opptatt av å forebygge og beskytte mine ansatte. I denne saken er jeg 100 prosent sikker. Om jeg blir anmeldt, så får jeg heller ta konsekvensene av det, avslutter Timmy Gundersen.

Gapestokk

Datatilsynet er klinkende klare på hva de mener om Gundersens deling på Facebook.

– Det har han ikke lov til å gjøre. Det er ulovlig. Han bryter lovgivningen, om han liker det eller ei, selv om han selv nok synes å ha gode grunner til å gjøre, sier informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra.

Han påpeker at butikkeierne påtår seg plikter til å følge lovgivningen når de setter opp kamera. Datatilsynet peker også på mulighetene for at folk kan være uskyldige.

– Dette blir en gapestokk-mentalitet som kan være farlig. Vedkommende på filmen kan utvilsomt være en skurk, men vi har sett andre butikkeiere ta feil. Hvis vedkommende var uskyldig, så kan han gå til anmeldelse mot den personen som offentliggjorde bildet.

Skåra er klar på hva han mener bør gjøres.

– Det viktigste for oss i Datatilsynet er at han tar overvåkingsbildet bort fra Facebook, og velger å ikke gjøre det neste gang, selv om han nok selv føler at han har grunn til å være sint og forbanna.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...