Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Selskap beklager ulovlig kjøring

Dette vogntoget kjører ulovlig, og det er ikke første gang det skjer. Vogntoget er for langt og skulle satt fra seg henger i Kristiansand før den kjørte til Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TRAFIKK: Det finnes regelverk, også for vogntog her i landet. Man kan altså ikke ha dem så store som man skulle ønske.

Ved Handelsparken i Lyngdal kom en tipser over dette vogntoget med polske skilter. I følge tipset skal det være for langt, det vil si at i dette tilfellet er det snakk om at kjøretøyet er hele seks meter for langt.

– Kalkulert risiko

– Dette handler i første rekke om å ta en kalkulert risiko for å få alt på plass med en gang. I tillegg er dette mangel på holdninger i transportbransjen.

Det sier Kjell Magne Bentz Pedersen, fagleder ved Bentz Trafikkskole i Lyngdal.

– Vi snakker om et modulvogntog som skulle satt av henger ved Mjåvann, fordi det ikke er tillatt å kjøre vestover fra Kristiansand med slike vogntog.

– Veien er ikke kritisk dårlig, men regelverket er laget på den måten, og da bør det respekteres. Blir de stoppet, risikerer sjåførene både bøter og kjøreforbud, forteller han.

Beklager hendelsen

Fra selskapet ColliCare Logistics, som disponerer vogntoget, heter det at det er gjort en feil i kontakten mellom selskapets trafikkavdeling og transportøren. I en mail til avisen skriver selskapet at det ikke var gods i den minste hengeren som er koblet direkte til lastebilen, men bare i hengeren bak.

– Vi beklager hele hendelsen og kan forsikre at vi aldri har planlagt å bryte reglene, ei heller undergrave norsk transportnæring. Vi er ikke kjent med at dette har hendt tidligere, men skulle noen ha noe å utsette på hvordan vi fremstår i trafikkbildet, vil vi selvsagt høre om det. Hengeren skulle aldri vært med på tur til Norge i det hele tatt, sier Camilla Skjervold i ColliCare Logistics til Lyngdals Avis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...