Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Polet flytter til Coop Extra

NYTT POL: I Coop Extras lokaler, langs fasaden ut mot miljøgata, kommer Vinmonopolets nye utsalg i Lyngdal. Foto: Lars Rekaa

Vinmonopolet flytter fra Sentrumsgården, men forblir i Alleen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2017 kl 16:15

Forretningsdrivende som har fryktet at polutsalget i Lyngdal skulle havne på Rom, kan dermed trekke et lettelsens sukk.

Les også: Vinmonopolet er vanvittig viktig for Alleen

Utsalget flytter bare noen hundre meter, til bygget til Coop Extra.

«Polet skal ligge i sentrum!»

– Polet skal ligge i sentrum, det har jeg alltid ment. Kommunen har dessuten nylig brukt 10-12 millioner kroner på å ruste opp miljøgata, sier en svært fornøyd leder i Lyngdal markedsforening, Thor Ove Aas.

Vinmonopolet holder i dag til i kjelleren i Sentrumsgården, og har lenge vært på utkikk etter mer synlige lokaler.

Det var regionavisen Lister som først omtalte saken.

Åpner til påske

– Åpning til påske er den foreløpige arbeidsplanen vår, sier regionsjefen med ansvar for Agder i Vinmonopolet, Heidi Beate Solheim.

Hun er svært fornøyd med avtalen med Coop Sør.

– Vi har fokus på kundene. Her får de gode parkeringsmuligheter, butikken er lett å finne og blir lett å komme inn i. Alt er litt mer kronglete i dagens lokaler, selv om vi har hatt det svært bra der, sier hun.

Tillatelser først

Det er gårdeieren som skal stå for ombyggingen.

– Men vi må ha alt klappet og klart først. Det vil si at vi må ha alle kommunale tillatelser og bevillinger i orden før arbeidene starter, sier Solheim.

Alt tyder imidlertid på at flyttingen vil få politisk aksept.

– Det var veldig bra at polutsalget blir i sentrum og nær gågaten, sier ordfører Jan Kristensen tiil Lister.

Lederen i kommunestyregruppen til Kristelig Folkeparti skrev i et debattinnlegg til Lyngdals Avis i juni at også han var opptatt av at Vinmonopolet måtte ligge i sentrum.

Hun opplyser at Vinmonopolet fikk fem-seks tilbud om nye lokaler.

– Vi landet på det vi mener er det beste, sier hun til Lyngdals Avis.

Vinmonopolet i Lyngdal omsetter omtrent like mye som polutsalgene i Farsund og Flekkefjord. Det tre butikkene har i dag omtrent like store arealer, også. Lokalene i den nye butikken i Lyngdal vil bli noe større.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...