Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

DAGLIG LEDER: Norunn Tveit Egenes er daglig leder i firmaet med ti ansatte. Foto: Per Thime

De leverer fortsatt håndverkstradisjoner

Lunden Snekkerverksted har holdt på siden 1929. Like nedenfor krysset mellom fylkesvei 42 og fylkesvei 455 på Sveindal i Audnedal holder bedriften hus.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SVEINDAL: - Her holder vi ennå håndverkstradisjoner ved like, og vi leverer kvalitet fra øst til vest, sier daglig leder ved Lunden Snekkerverksted, Norunn Tveit Egenes.

Tidligere var det hyttemarkedet som var det aller viktigste for bedriften med ti ansatte. I dag er det ikke på den måten.

- Det er ikke så mange år siden hytteindustrien sto for 60-70 prosent av omsetningen vår. Nå er det bare en liten del, fordi det ikke er lett å konkurrere med de store fabrikkene innen det området.

KIRKE: – Restaurering er en viktig del av arbeidet, sier Norunn Tveit Egenes. Her med arbeider som skal til kirken i Vanse. Foto: Per Thime

Restaurering

Noe av det bedriften jobber med, er restaurering. Snekkerverkstedet har blant annet gjort flere jobber hvor Riksantikvaren er inne i bildet, som med oppussingen av Vanse kirke i Farsund. Steinkirken er bygget så langt tilbake som i år 1037 eller år 1200.

- Dette er en nokså stor jobb for oss, hvor vi er involvert med varevinduer. Vi lager det til på fabrikken, men har til tider flere arbeidere på plass i kirken for montering, forteller hun.

KIRKE: I Vanse kirke pågår omfattende restaureringsarbeider. Ole Nesland er en av flere fra Lunden Snekkerverksted som deltar. Foto: Per Thime

Fjerde generasjon

Snekkerverkstedet i Audnedal er en familiebedrift. Selv er hun nå fjerde generasjon som leder bedriften som i fjor omsatte for nærmere syv millioner kroner.

- Jeg har gått gradene, begynte som lærling i Rogaland, men reiste videre til studier i Oslo. Etter ferdig utdannelse som siviløkonom reiste jeg tilbake og har nå jobbet i familiebedriften i åtte år.

Større marked

Tidligerere har Vest-Agder vært hovedmarkedet for bedriften. Det er ikke slik lenger, for bedriften har etter hvert fått et stort område for leveranser.

- Markedet vårt har de senere årene utvidet seg en del, i dag er primærmarkedet Sør-Norge, fra Oslo til Haugesund, samt Helgelandskysten. Vi har nok funnet vår nisje, og dette er jo håndverk av beste merke, forklarer hun mens vi er rundt på omvisning på verkstedet.

De holder hus i trivelige lokaler, de ti ansatte. De kommer fra Audnedal, Eiken, Åseral og Marnardal.

- Men vi har også en mann fra USA hos oss og i tillegg ei fra Litauen. Begge bor her i Audnedal.

LAKKERING: Ausra Zubruviene tar seg av maling/lakkering på verkstedet. Foto: Per Thime

Sistnevnte heter Ausra Zubruviene, bedriftens maler.

- Hun er den beste sprøytemaler som finnes, og sammen med de andre medarbeiderne våre ser vi lyst på fortsettelsen. Vi leverer totalpakker og skal fortsette med det også i årene som kommer. Det er nok sånn at vi har funnet vår plass.

Sa hun før hun satte seg ned for å tegne mer design, vinduer eller dører - eller noe helt annet det kommer bestillinger på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...