Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

I neste måned kommer Kåveland-saken opp igjen

KÅVELAND: I neste måned kommer det sak om Kåveland opp Hovedutvalg for miljø, plan og drift. FOTO: RC Helifoto, Arild Westmoen.

For snart to måneder siden fremmet Høyres Roar Lindland et ønske om at andre enn Lyngdal kommune ser på konfliktene på Kåveland. Etter tre måneder kommer saken på kartet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KÅVELAND: - Administrasjonen på plankontoret jobber med en oppdragsbeskrivelse i forhold til ønsket tilsyn med byggeaktiviteten på Kåveland. Denne skal behandles og forankres i HMPD i neste møte i april. Parallelt jobbes det med å finne et aktuelt firma eller kommune som kan påta seg oppdraget, sier rådmann Norman Udland til Lyngdals Avis.

Burde vært i går

23. januar skrev Lyngdals Avis om Høyres Roar Lindland, han som er leder av Hovedutvalg for miljø, plan og drift i Lyngdal. Denne uka har han vært med på møte om saken.

Han skulle mer enn gjerne sett at saken var kommet lenger, og aller helst sett at den var på sakskartet allerede til møtet som var i går kveld.

- Jeg er kjent med at det er en enormt stor saksmengde og litt begrensinger på den måten. Da må nok også vi politikere stille oss i kø med våre saker i påvente av behandling på lik linje med andre. Men jeg forventer at oppdraget og bestillingen iverksettes umiddelbart når dette er politisk behandlet i HMPD, sier han.

Kritiske til tiden

På Kåveland sitter fortsatt deler av dem som har hytter og venter. De har reagert på forskjellige ting.

- Det er ikke nabokrangelen på Kåveland, slik en kunne få inntrykk av i nevnte artikkel den 23. januar, men Lyngdal kommune sin håndtering av saken, som er tema. Vi har jobbet med dette i lang tid, mot det politiske miljø, men har tilsynelatende ikke nådd frem med våre synspunkter, forteller Aarstein Oftedal.

Han legger også til:

- Etter snart to måneder er det knapt skjedd noe, og med behandling i HMPD i slutten av april, er det gått tre måneder før en starter utvelgelsen av en kompetent uhildet part til å gjennomføre granskningen. Hvor lang tid dette tar er vel ikke det største problemet, hadde saksbehandling og videre beslutninger om de omtvista forhold blitt lagt i bero til en avklaring foreligger. Men disse sakene behandles som business as usual, og saken bare vokser. For oss er det helt avgjørende at det ikke kan stilles spørsmål ved objektiviteten, til den eller de, som velges til denne oppgaven, avslutter han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...