Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Birkeland Bruk satser på Ålgård

FELTET: Svein Olav Aalgaard (til venstre) i Aalgaard Bygg har fått Kalle Mersland og Birkeland Bruk med som én av fire aksjonærer foran gigantutbyggingen av Midtfjell i Ålgård. Foto: Kirsten Håland, Gjesdalsbuen

Birkeland Bruk er tungt inne når et nytt boligfelt på Ålgård skal utvikles for nærmere 800 nye boliger.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

EIENDOMSUTVIKLING: Selskapet Midtfjell utbyggingsselskap AS skal stå for utbyggingen av byggefeltet.

Gjennom kunderelasjonen til Aalgaard bygg, er trelastprodusenten fra Lyngdal invitert inn som én av fire aksjonærer i Midtfjell Utbyggingsselskap.

Første i Rogaland

– Tomteutvikling er ikke nytt for oss, men vi har ikke vært involvert i Rogaland før. Vi tror at vi kan være med å tilføre noen nye ideer og innspill. Vi skal være fargeklatten i dette prosjektet, sier Kalle Mersland i Birkeland Bruk til Gjesdalsbuen.

– Ålgård er jo på en måte sentralt usentralt, og det er det som er det spennende oppi dette. Det er markedet som styrer, men innen fem år må vi være i gang, ellers har vi et problem, sier Mersland.

25 prosent

Den største aksjonæren i Midtfjell Utbyggingsselskap as er Aalgaard bygg med 35 prosent av aksjene. Birkeland Bruk og hus- og hytteleverandøren BoligPartner eier 25 prosent hver, mens Aalgård bygg eiendom eier de siste 15 prosentene.

På det 500 dekar store området ser Aalgaard for seg at det skal bygges mellom 700 og 800 boliger av så bredt spekter som mulig. Foruten eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter, åpnes det for såkalte byggmesterboliger.

– Når Birkeland Bruk har et eierskapsforhold til dette, vil det åpne opp for at enkeltstående tømmermenn som har lyst å bygge et hus, kan kjøpe materialer av Birkeland bruk og så få tilgang til tomter, sier daglig leder i utbyggingsselskapet, Kjell Fjeldheim.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...