Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Alle piler peker oppover for Joker Kvås

STYREPLASS: Aksjekjøpet gir Lyngdal kommune en styreplass i Kvås dagligvarer AS. Foto: Lars Rekaa

Den utsatte nærbutikken har allerede tatt igjen det tapte fra i vinter. Og interessen for aksjekjøp har sprengt målsettingen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2017 kl 11:11

I vår gikk Kvås dagligvarer, selskapet som eier Joker Kvås, ut og inviterte til ny aksjetegning. Målsettingen var å få inn ny kapital på 450 000 kroner. Det klarte den bygdeeide butikken – og vel så det.

Resultatet ble 473 000 kroner.

Stor lokal interesse

– Vi er selvsagt kjempefornøyde, sier styrelederen i Kvås dagligvarer AS, Jan Hellestøl, til Lyngdals Avis.

Han forklarer at målsettingen for aksjeutvidelsen var tredelt.

– Vi ønsket at det lokale næringslivet og innbyggerne i Kvås skulle tegne seg for 150 000 kroner hver. I tillegg søkte vi om en tilsvarende tegning fra Lyngdal kommune.

– Det er spesielt hyggelig for oss som en bygdeeid butikk å se at det er innbyggerne som har tegnet seg for mer enn målsettingen vår, sier han.

Lokalbefolkningen i Kvås bidrar med 173 000 kroner i ny kapital.

Omsetningsøkning

Omsetningen i butikken har også gått i været.

– Vi har hentet inn omsetningssvikten vi hadde de første månedene i år. Per i dag ligger vi foran fjoråret, og foran årets budsjetter, sier Hellestøl.

– Det bekrefter at lokalbefolkningen i Kvås er opptatt av å beholde butikken sin. Uten at de bruker den, vil den ikke være liv laga. Når vi i tillegg har dyktige medarbeidere og et godt vareutvalg, er det grunn til å se lyst på fremtiden for butikken, sier Jan Hellestøl.

De 150 000 kronene Lyngdal kommune bevilget til formålet gir kommunen 30 aksjer og en styreplass i Kvås dagligvarer AS.

Næringsliv og private

Det var på møtet 15. juni i år at kommunestyret i Lyngdal vedtok aksjehandelen.

Det har vært en forutsetning for kommunens aksjekjøp at private og næringslivet også skulle gå inn med ny kapital.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...