5000 har allerede besøkt laksetrappen i sommer

Tusenvis har denne sommeren funnet veien til den spektakulære turistattraksjonen på juvkanten nedenfor Kvåsfossen. Kvåsfossen – Sørnorsk Laksesenter har fått den starten de drømte om i sin første fullverdige sesong. Se video!

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2017 kl 14:06

Laksetrappa i Kvås er Norges lengste laksetrapp i tunnel. Etter å ha fått vann i trapp for første gang 15. juni 2014, står turistattraksjonen helt ferdig med et eget opplevelsessenter foran årets sommersesong.

 – Vi har hatt håp om å bli ordentlig ferdig til sesongen skulle begynne, og det har vi har blitt. Så har vi håpet at folk skulle finne oss, og det har de gjort, sier Osvald Egeland.

Han er daglig leder i Kvåsfossen – Sørnorsk laksesenter, og en av grunneierne.

POPULÆRT: Daglig leder Osvald Egeland kan fortelle at rundt 5000 har tatt turen siden sesongen startet 1. juni. Foto: Erlend Haddeland

Tusenvis

Det nye bygget tilknyttet laksetrappen har kostet 8 millioner og åpnet offisielt 1. juni i år. Her er det private aktører som har dradd i sammen for å få det realisert.

Laksetrappa har kostet 15 millioner kroner, og er spandert av det offentlige. Den gjør at laksen og sjøørreten nå kan vandre opptil ca. 36 km lenger i Lygna, til sammen ca. 56 km fra fjord til fjell, ifølge Kvåsfossens egne nettsider.

En hektisk sommersesong for Kvåsfossen – Sørnorsk laksesenter, er godt i gang.

Allerede har rundt 5000 vært innom siden åpningen 1. juni i år.

– Hvis vi holder samme presset som det har vært nå, er det 10 000 pluss innen sesongen er omme, sier Osvald Egeland.

ATTRAKSJON: Går man ned to etasjer, kan man gjennom fire glassvindu se laksen som har tatt sin ferd opp laksetrappa. Foto: Erlend Haddeland

TAR LAKSEN VIDERE: Laksetrappen gjør at laksen og sjøørreten nå kan vandre opptil ca. 36 km lenger i Lygna, til sammen ca. 56 km fra fjord til fjell. Foto: Erlend Haddeland

Søndager

Bygget ligger på en spektakulær plassering på juvkanten nedenfor selve Kvåsfossen.

I resepsjonen kan Amalie Gysland Bakken fortelle at den mest hektiske dagen definitivt er søndager. Forrige søndag var det over 400 som la turen innom turistattraksjonen i Kvås.

– Det er ikke bare søndager det er mye folk, men det er et jevnt sig de andre dagene også, sier Egeland.

I RESEPSJONEN: Amalie Gysland Bakken kan fortelle at søndagen er den mest hektiske dagen. Foto: Erlend Haddeland

Turistene er imponerte

Både tyskere og turister fra vårt eget land lar seg imponere over det man har fått til i Kvås.

– Man får sett mye laks. Det hele er veldig fint laget til, sier Karsten Bitter (27) fra Dortmund i Tyskland.

– Et fantastisk anlegg. Det må være mye arbeid å lage dette her, sier Signe Songe som sammen med ektemannen Knut hadde tatt turen fra Finsland.

Og Kvåsfossen – Sørnorsk laksesenter byr på mer enn bare laks.

Se video over

IMPONERT: Nina (49), Nora (12) og Norbjørn Nissestad (50) lot seg imponere. Foto: Erlend Haddeland

SEES I GLASS: Laksen på vei oppover. Foto: Erlend Haddeland

LITT AV EN UTSIKT: Signe og Knut Songe fra Finsland skuer utover. Foto: Erlend Haddeland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...