Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Julie Ann Seglem (31) satser i storbyen

Gründeren står støtt på egne ben på Grünerløkka

SATSET OG LYKKES: I 2010 startet Julie Ann Seglem (31) Mitt lille hjem på Grünerløkka. Over fem år senere kan hun se tilbake på overskudd på overskudd og satser ytterligere med nettbutikk. Foto: Erlend Haddeland

Som 18-åring ble Julie Ann Seglem (31) daglig leder i en skoforretning. Nå lever hun ut gründerdrømmen i egen butikk på Grünerløkka. Og det går så det suser.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2019 kl 13:02

– Jeg investerte så å si alt jeg eide. Vi startet med null på konto, og vi jobbet døgnet rundt det første året. Det gikk bra og vi ble «Gasellebedrift». Så langt har det gått veldig greit.

– Du sier vi?

– Vel, egentlig er det jo meg.

Deler «credden»

– Men jeg hadde ikke klart det uten familien og venner, legger hun fort til.

Julie Ann Seglem eier og driver Mitt lille hjem på tjukkeste Grünerløkka i Oslo, nærmere bestemt Markveien 56C. Det har hun gjort siden 2010.

STRØKET: Her i Markveien på Grünerløkka holder Mitt lille hjem til. Foto: Erlend Haddeland


Her selger hun interiør, møbler, klær, sko, for å nevne noe.

Gründeren har ikke bare gjort jobben til sitt levebrød, hun går hver dag til en jobb hun sier hun elsker. Og som drives godt.

I 2012 gjorde butikken seg fortjent til Dagens Næringslivs ettertraktede utmerkelse «Gasellebedrift», som gis til en rasktvoksende, lønnsom norsk bedrift.

Hun tar ikke æren alene. Suksessoppskriften?

– Jeg har noen veldig flinke jenter her som jobber i butikken, og i noen perioder har vi vært nesten bare sørlandsjenter, sier hun.

TETT FORHOLD TIL KUNDENE: Line Korsan Kjemphol (23) forteller at hun i likhet med sin sjef har lagt merke til hvor mye kundene bryr seg om butikken.

Vannskade

Hverdagen som butikkeier på Grünerløkka er som livet selv: Uforutsigbart. For noen dager siden ble det oppdaget vannlekkasjer i samme bygg som Mitt lille hjem holder til i.

Skadene viste seg å være omfattende og dermed må en stor del av den drøye 60 kvadratmeter store butikken holdes stengt frem til oktober eller november, anslår hun. Det stopper ikke den blide sørlandsjenta som i ventetiden har gjort butikken mindre. Heller ikke kundene ser ut til å la seg affisere av færre kvadratmeter, der de strømmer inn, én etter én, noen i mindre grupper.

VANNLEKKASJER: I forrige uke ble det oppdaget vannskader i lokalet der hun leier butikklokalet. Seglem har tatt grep og midlertidig redusert butikklokalet.


Mens skader på bygg er utenfor Julie Ann Seglems kontroll, er regnskapstallene for butikken noe hun i større grad kan gjøre noe med. Tallene taler om en gründer som har levert overskudd gjennom flere år.

I 2013 - som er de ferskeste regnskapstallene proff.no presenterer - hadde hun en omsetning på rett i underkant av fire millioner kroner, og satt igjen med et driftsresultat på 550 000 kroner etter skatt.

I år har butikken tatt nye steg.

– Storesøster Gunn Mette Seglem Andalsvik har fått ansvaret for nettbutikken. Der satsa vi ordentlig fra mars av, forteller hun.

– Jeg ble veldig glad når hun ville jobbe i firmaet. Hun er fantastisk og veldig flink.

En liten landsby

Det er tirsdag etter lunsj. Grünerløkka lever opp til ryktet sitt. Det er syklister og caféer om hverandre. Interiør- og bruktbutikker er dandert nedover gata.

Foto: Erlend Haddeland


Seglem står og prater med naboen som driver «Ask og Embla» og Vesle, butikker rett ved Mitt lille hjem. Den samme naboen og andre omkring tilbudte sine tjenester i forrige uke da vannlekkasjen stod på som verst.

Grünerløkka er som en liten landsby i storbyen. Her har hun virkelig funnet sin plass. Mens nisjeforretningene i Alleen har poppet opp én etter én, har Seglem slått seg til ro med at det er på «Løkka» i Oslo hun hører hjemme. Det haster ikke å komme seg til Sørlandet. Tanken om å drive to butikker slo hun fra seg ganske tidlig.

Men når ikke Seglem vil komme til Sørlandet, må Sørlandet komme til Grünerløkka.

Samlingen av sørlendinger på lønningslisten opp igjennom årene har gjort butikken til en «sørlandsmagnet». Det er folk fra Lyngdal innom Markveien 56C stort sett hver helg, blir vi fortalt.

– Det var Janne fra Lyngdal faktisk, sier hun og hilser på ei dame til venstre, idet NRK-programleder Kåre Magnus Bergh er på vår høyre.

Familieprodukt

Mesteparten av innholdet i butikken er dansk design. Men en liten del av det Mitt lille hjem tilbyr er også et eget merke, produsert innad i familien.

Noen lamper som står utstilt i butikken er blant det Seglem-familien selv har stått for, som gjør at Julie Ann Seglem kan kalle det hun selger for unikt, uten at hun smører for tykt på.

EGET MERKE: Hogst_ heter merket som familien Seglem står bak. Foto: Erlend Haddeland


Selv kunne hun tenkt seg å bli møbelsnekker hvis hun ble tvunget til å ta av seg butikkeier-hatten. Et kreativt yrke måtte det uansett vært, konkluderer hun.

Mammon

Når hun skal koble av fra jobb liker hun å være med familie eller venninnene.

Eller å være statist i en dramaserie fra NRK som trekker 1,2 millioner tv-seere per episode.

Det gjorde nemlig krimserien Mammon som gikk på NRK i fjor, der Seglem hadde rollen som resepsjonist. Hun kjenner regissøren, men det var ikke bare derfor hun ble med.

PÅ TV: Julie Ann Seglem som resepsjonsdame i NRK-serien «Mammon». Foto: Skjermdump, NRK


– Min barndomshelt Dennis Storhøi har en av hovedrollene i serien, og jeg fikk spille inn en scene med ham, sier hun om mannen som for de aller fleste som har passert tyveårene, er kjent fra «Kamilla og tyven»-filmene.

Arbeidsmengden

Mitt lille hjem er hjertebarnet hennes. Det er ikke bare en vanlig jobb, det er en livsstil, for å bruke hennes egne ord.

– Som alle andre gründere jobber du mye?

– I starten var det veldig mye. Samtidig er dette noe jeg elsker å gjøre. Selvfølgelig har det vært veldig tøft til tider, og man blir sliten, men stort sett har det bare vært fint.

Gaselleutmerkelsen i 2012 gjorde godt.

– Man legger alt av sjel og hjerte i den butikken og da er det veldig fint å få anerkjennelse.

– Hvor stor del av identiteten din er butikkeieren Julie Ann Seglem?

– Det er nok en viktig del. Mange forbinder butikken med meg. Det har jeg jo lagt opp til selv, svarer hun.

Kundepleie ligger i ryggmargsrefleksen. Skillelinjen mellom kunder og venner skilles gradvis ut.

– Noen ganger blir jeg bare helt overveldet over hvor mye folk stiller opp og bryr seg. Til jul får vi kort fra kunder fra hele landet som ønsker oss god jul, forteller hun.

Kunder som bryr seg

Line Korsan Kjemphol (23) har avløst Seglem i butikken denne tirsdagen. Dialekten avslører at hun ikke er sørlending, men hun deler de samme erfaringene som sin sjef.

– Det er nesten utrolig hvor mye kundene våre bryr seg om butikken vår. Det har jeg lagt merke til, sier hun.

Selv prøver Seglem å jobbe en del helger, siden det er da hun treffer stamkunder igjen og igjen. Stort sett hver helg er det folk innom fra Lyngdal, forteller hun.

Patriot

Og selv om hun har bodd i Oslo i nesten ti år, er hun fortsatt lyngdalspatriot.

– Bazaren i Lyngdal må være verdens fineste interiørbutikk, sier hun.

– Og alle i Lyngdal som er i Oslo bør stikke innom Revolver, et av de mest omtalte utestedene i Oslo, sier hun om stedet som drives av lyngdølen Willy Eikeland.

Det var også i Lyngdal hun fikk smaken på serviceyrket.

– Helt fra da jeg som tenåring jobbet hos Tallak Flaten på kiosken i Lyngdal, merket jeg at det var koselig å jobbe med service. Folk kommenterte at jeg var så blid. Jeg synes bare det var veldig gøy å være på jobb, minnes hun.

– Ditt beste tips til gründere som er i startfasen?

– Tro på deg selv! Jeg har jobbet veldig mye ut ifra min egen magefølelse. Det gjør jeg egentlig alltid. Når jeg føler jeg har rett, så går jeg 100 prosent inn for det. Jeg tror man skal være litt uredd å ha troa på seg selv. Man må ikke være så redd for å tryne, svarer hun, som foreløpig har landa Mitt lille hjem-prosjektet med begge beina.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...