Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Arkeologen gir grønt lys til Nygård barnehage

FÅR MER PLASS: Nygård barnehage skal få tilbygg til 14 millioner kroner. Foto: Erlend Haddeland

Kommunen har spurt om de kan sette i gang byggingen ved Nygård barnehage. Arkeologen har svart.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Denne gang er det ingen grunn til bekymring for Lyngdal kommune.

Kerstin Eikeland i Lyngdal kommune vil være på den sikre siden når man skal gå i gang med bygging av nye tilbygg til Nygård barnehage.

Det kan være kommunen er klok av skade etter at Lyngdal kommunes største investering – Helsehuset – er satt på vent, etter funn fra det arkeologene antar er fra vikingtiden

Sjekket ut kulturminnemerke

I starten av juli sendte Eikeland mail til arkeolog Ghattas Sayej for å sjekke ut om det er et mulig kulturminne på nabotomten til Nygård barnehage.

Kommunens saksbehandler har nemlig registrert at det er et kulturminnemerke på nabotomt merket «enkesedet/grøntområder».

«Vi venter på igangsettingstillatelse, så det hadde vært fint om du kunne sende en bekreftelse på dette», skriver Eikeland.

– Dere kan sette i gang

Arkeolog Sayej kan berolige:

«Denne lokaliteten […] er fjernet/tapt, og jeg kunne ikke finne noe da jeg foretok registreringen den 9. oktober 2015. Fylkeskonservatoren har ingen merknader til tiltaket. Dere kan sette i gang som planlagt», skriver han.

Det er Thor Magne Hansen & Sønn som har fått oppdraget med å bygge tilbygget til Nygård barnehage.

Nygård barnehage skal få et tilbygg til drøye 14 millioner. Det skal også Lyngtua. Thor Magne Hansen & Sønn skal bygge begge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...