Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Naboprotest mot kommunale boliger

OPPMØTE: Over 40 personer i nabolaget møtte da det skulle tas bilde ved Oftebro. Foto: Per Thime

38 personer har skrevet under på et brev til Lyngdal kommune i forbindelse med bygging av boliger for rusmisbrukere ved Oftebro.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PROTESTERER: – Vi her i Oftebro ber inderlig Lyngdal kommune om å revurdere denne løsningen og vise hensyn til tryggheten og sikkerheten til innbyggerne i Oftebro.

Det skriver velforeningen i et brev til kommunen. Anledningen er at kommunen har bestemt seg for å bygge boliger for dem som er innen rus- og psykisk helse.

– Naiv kommune

– Det er naivt å tro at man kan etablere boliger for rusmisbrukere midt i et etablert boligfelt med mange barnefamilier uten at dette får negative konsekvenser for oss som bor her i form av uro og uønsket aktivitet relatert til rus i og rundt disse boligene. Vi som er naboer er sterkt i mot denne planen, sier Elin Helen Hagen-Rydh.

Tidligere denne uke var over 40 personer samlet ved lekeplassen i byggefeltet. Utenfor gjerdet og femti meter opp i veien skal boligene etter planen komme.

Bekymret

En av naboene, Nils Moseid, sier det på denne måten:

– Min største bekymring er at barn og unge blir utsatt for press, både når det gjelder narkotika og alkohol. Her er det mange barn og unge, og dette liker jeg svært dårlig, sier mannen som har bodd i området siden 1976.

Nå håper beboerne at kommunen snur i saken.

– Men også brukere av rus og mennesker innen psykisk helse skal ha et sted å bo. Hva foreslår dere da?

– I hvert fall ikke midt i et boligfelt med barn og unge. Lyngdal er stort, så hvorfor ikke se mer mot landlige omgivelser hvor det ikke er barnefamilier. Hva med en gård lenger ut på landet, hvor brukere også kan jobbe litt, spør Nils Moseid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...