Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Naboene vil ikke ha rusmisbrukere og syke som naboer

BRANN: Her brant det i april 2016, og nå kan det komme midlertidige boenheter her. Men naboene protesterer. Foto: Per Thime

Torsdag skal formannskapet i Lyngdal behandle sak om midlertidige boliger innen enhet for psykisk helse. Naboer i Furuveien/Bjørkeveien er ikke positive til boligene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

– Vi som er naboer har kjent på det å ha rusmisbrukere i nabolaget i flere år. Vi ber om at politikerne ikke vedtar dette og at de dermed ikke går inn for rådmannens forslag.

Det har 14 naboer i det aktuelle området skrevet under på i et brev som er sendt til kommunen før torsdagens møte i formannskapet.

Midlertidige boliger

Når saken kommer opp for formannskapet får representantene høre mer om behovet for midlertidige boliger. Bakgrunnen er Enhet for psykisk helse og habilitering som over lengre tid hatt et stort behov for boliger for sine brukere. Dette gjelder både utviklingshemmede, personer med rusutfordringer, og personer med psykiske lidelser.

LES OGSÅ: Fire personer pågrepet for narkotika på branntomt

Behovet for boliger ble ekstra prekært da flommen rammet i oktober 2017. Ni beboere på Bergsaker mistet da sin bolig, og har siden hatt midlertidig bopel på tre ulike steder i kommunen; Kvåstunet, to avdelinger på LBS og en kommunal bolig.

– Det haster med å finne boliger, noe som går klart fram av denne saken, sier ordfører jan Kristens (H) til Lyngdals Avis.

Kan ha sagt

I brevet som er sendt kommunen henvises det blant annet til uttalelse fra ordfører etter brannen i den kommunale boligen i april 2016.

«Nå må det være nok for dere her i nabolaget», skal Kristensen ha sagt, skriver naboene.

– Det kan godt være jeg sa det i forbindelse med brannen, men dette er ikke noe jeg har helt klart for meg å ha sagt, forteller han.

Kan bli annet sted

Naboene håper formannskapet tar en grundig vurdering og viser blant annet til hensyn til beboere, og at det skal være en lekeplass på den samme tomta.

– Jeg regner med det blir en diskusjon ut av dette med å finne et egnet sted. Vi har ikke på noen som helst måte låst oss for ett sted. Det eneste som er sikkert er at dette haster å få på plass, fortsetter Kristensen.

I planene for midlertidige boliger er det 22 moduler som skal settes sammen. Her skal det være plass til bolig, fellesareal, kontorer og det som ellers er nødvendig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...