Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nå kommer Grøvans løsnig på bordet

FORNØYD: Hans Fredrik Grøvan er fornøyd med at hans forslag til en tredje løsning nå kommer på bordet. Foto: Lars Frøland, avisen Agder, arkivfoto

Kristelig Folkepartis fylkespartier får nå en tredje mulighet i regjeringsspørsmålet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STÅ UTENFOR: Hans Fredrik Grøvan fra Lyngdal, nestleder i KrFs stortingsgruppe, har foreslått at partiet ikke skal velge mellom en rød eller blå regjering, men fortsette i oppsosisjon.

Det skapte sterke reaksjoner i KrF da Rogaland valgte en nesten utelukkende blå delegasjon til landsmøtet. Det skjedde til tross for at en tredel i salen ønsket samarbeid med Ap.

Telemark ført ute

Et forslag om å gjenspeile lokale synspunkter i delegasjonen, ble nedstemt.

Siden har fylkeslagene sørget for at antall blå og røde delegater tilsvarer hvor mange som ønsker Høyre- og Ap-samarbeid på fylkesårsmøtene. Men de har altså ikke gjort det samme for de som vil være i opposisjon.

Da Telemark KrF valgte sine delegater til landsmøtet, ble delegater for første gang bundet i dette spørsmålet, osgså, melder NRK.

– Den løsningen Telemark har valgt, syns jeg er positiv. Det er mye mer demokratisk enn slik enkelte andre årsmøter har gjort det, sier han til NRK.

Håper andre følger

Onsdag kveld fikk han forklare sitt syn før debatten om sidevalg startet. Selv om fire fylkeslag allerede har valgt sine delegater, var det første gang fylkesårsmøtet fikk en egen innledning om opposisjons-alternativet.

– Jeg håper de gjenstående fylkeslagene velger å følge dette prinsippet, sier Grøvan.

Telemark valgte onsdag kveld en delegasjon som består av tre røde og tre blå delegater. Men to av dem vil først stemme for å forbli i opposisjon, for så å stemme for sin side hvis det forslaget ikke får flertall.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...