Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nå kan du låne sportsutstyr på Konsmo

VINTERSPORT: Bente Johnsen med noe av vintersportsutstyret Bua Audnedal tilbyr. Foto: Giovanna Iversen

Audnedal har fått sin Bua – en utlånssentral for sportsutstyr.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2019 kl 20:09

BUA: Foreløpig kan sentralen bare tilby vintersportsutstyr, men mer kommer etterhvert.

– Vi har fått 100 000 kroner av Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) til å kjøpe sportsutstyr, og brukt 67 000 på ski, skøyter og snøbrett, forteller Bente Johnsen, som leder tiltaket, til Lyngdals Avis.

Frivilligsentralen

Bua i Audnedal holder til i Frivilligsentralens bruktbutikk i Konsmogarden sentralt på Konsmo. Sentralen holder åpent hver onsdag ettermiddag.

Bua er en statlig ordning som skal sikre at også ungdom fra familier med lite penger skal ha tilgang til sportsutstyr. Tiltaket er et ledd i kampen mot barnefattigdom, og finnes en rekke steder rundt i landet. Også i Lyngdal jobbes det med å etablere Bua.

I Audnedal driftes tilbudet av Frivilligsentralen i et samarbeid med Nav, Audnedal helse og Audnedal voksenopplæring.

Nettbasert

– Alle kan låne utstyr, men opplegget er nettbasert. De som skal låne må opprette en bruker på nett, og ha en epostadresse. På nettstedet www.bua.io vil brukerne også finne en oversikt over hva vi kan tilby av utstyr til enhver tid, sier Bente Johnsen.

Nå planlegger hun innkjøp av utstyr til sommerbruk, og håper på innspille fra brukerne.

– Vi kommer nok til å satse på en del redningsvester. Og siden vi ligger nærmest vegg i vegg med BMX-banen som er under bygging her på Konsmo, regner jeg med at vi skaffer BMX-sykler og -utstyr. Vi har som sagt noe penger igjen, og jeg håper også lokalsamfunnet her i Audnedal kan bidra litt, sier Bente Johnsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...