Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Mottar 550 000 til kompetansetiltak

STØTTE: Lyngdal kommune mottar 550 000 kroner til kompetansetilatk for enslige og mindreårige flyktninger. Bildet er fra bokollektivet i Kvås Foto: Arkivbilde

Lyngdal kommune søkte, fikk penger og er klar for å sette i gang kompetansetiltak for arbeidet med enslige mindreårige flyktninger.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STØTTE: - Vi har planlagt kompetanseheving i kommunen lenge. I forbindelse med det store antallet flyktninger kommunen bosatte i 2015, 2016 og 2017, så ser vi at dette har skapt et økt behov for kompetanseheving.

Det forteller Barbro Aaberg, enhetsleder habilitering i Lyngdal kommune til Lyngdals Avis.

260 lærere

Kommunen ønsker å styrke skoleansattes kompetanse i forhold til å møte barn som har opplevd traumer. Opplæringsprogrammet er utarbeidet og gjennomføres i samarbeid med RVTS, som er ressurssenter på fagområdet. Det er et omfattende program der 260 lærere skal delta fra Lyngdal og Audnedal og det går over to år.

- Særlig har vi i et forebyggende perspektiv sett at det er viktig at kommunen klarer å gi et oppfølgingstilbud til barn, ungdom og familier som har en høy, faglig kvalitet. Dersom vi klarer å bygge gode plattformer for barna og familier, så har vi erfart at mange flyktninger som bosettes er en utrolig flott ressurs for kommunen og lokalsamfunnet, forteller Aaberg.

For ansatte

Videre så skal det arrangere et todagers seminar i februar i Lyngdal. Den ene dagen i samarbeid med RBUP øst som også stiller med foreleser. Da skal det dreie seg om erfaringsbasert kunnskap om hvordan man kan bidra til å skape økt følelse av mestring hos barn og ungdom, og hvordan man gjennom resiliens tenking kan bistå barna og ungdommene til å bli aktive deltakere og bidragsytere i eget liv.

- Den andre dagen har vi fokus på hva negativ sosial kontroll er og hvordan dette kan oppleves for mennesker. Videre reflekterer vi rundt hva vi som hjelpepersoner kan bidra med både for enkeltmennesker som opplever å bli utsatt for sosial kontroll, men også hvordan vi kan forebygge dette i et samfunnsmessig perspektiv. I tillegg så skal dag to brukes til å lære om hatprat blant ungdom. Hvordan er dagens situasjon for ungdom og hva kan vi som voksne omsorgspersoner bidra med.

Dette seminaret er for ansatte i flyktningetjenesten, EM bofellesskap, skole, barnehage, helsestasjon, frivillige og andre som jobber med flyktninger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...