Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Mistet strømmen 223 ganger på fem år

STRØMBRUDD: Birkeland Bruk har opplevd 223 strømbrudd på fem år. Foto: Lars Rekaa

Nå krever Lyngdal kommune leveransesikkerhet for strømmen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STRØMBRUDD: Lyngdal kommunestyre vedtok enstemmig å ta inn et krav om leveransesikkerhet da lokalpolitikerne torsdag kveld behandlet eierskapsmeldingen for Agder Energi.

Høyres gruppeleder i kommunestyret, Roger Abusland tok opp forslaget.

223 strømbrudd

I den forbindelse kunne han opplyse at treforedlingsbedriften Birkeland Bruk i Kvås opplever strømbrudd i gjennomsnitt en gang i uka. Bedriften har hatt strømbrudd 223 ganger på fem år!

FIKK ENSTEMMIGHET: Høyres Roger Abusland fikk hele kommunestyret med seg på å kreve leveransesikkerhet for strøm. Foto: Lars Rekaa

Abusland pekte på kostnadene dette påfører Birkeland Bruk og næringslivet for øvrig i form av produksjonstap og oppstartskostnader etter stans i maskinene. Han understreket også ulempene for folk flest som mister strømmen.

Forslaget til Abusland ble enstemmig vedtatt.

Også Audnedal

Audnedal kommune gjorde nylig et lignende, enstemmig vedtak da kommunestyret behandlet eierskapsmeldingen.

Les også: Krever strømsikkerhet

Lyngdal kommuestyres vedtak lyder: Lyngdal kommune ønsker å vektlegge Agder Energi sin rolle som samfunnsbygger og en sikker leverandør av miljøvennlig kraft.

Kommunene på Agder eier sammen en stor del av Agder Energi. Eierskapsmeldingen for uttrykker kommunenes felles holdninger og ambisjoner som eiere i Agder Energi. Meldingen beskriver hvordan kommunene skal utøve eierstyring i selskapet de sammen er flertallseier av, og hvordan de organiserer seg for å være aktive, krevende og forutsigbare eiere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...