Ministeren kommer til Lyngdal

KOMMER: Minister for høyere utdanning, Iselin Nybø kommer til Lyngdal. Foto: Bygdebladet

Minister for høyere utdanning Iselin Nybø kommer til Lyngdal på besøk.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BESØK: Ministeren kommer til Postgården i Lyngdal førstkommende mandag, om formiddagen.

Det er ikke lenge siden daglig leder Hilde Strømme i Lister Kompetanse fikk helseministeren (Bent Høie) til å avslutte Arendalsuka i Lyngdal.

Nå er det Iselin Nybø som skal være i Lyngdal en time.

- Lister Kompetanse er igjen så heldige at vi får besøk av en minister. Denne gang kommer minister for høyere utdanning på Stortinget, Iselin Nybø. Venstre i Lister har invitert ministeren og gir oss en time til å si noe om hva som skal til for å sikre god kompetanse i distrikts-Norge. Det er med stolthet jeg vil møte ministeren, sier Strømme til Avisen Agder.

Og hun fortsetter:

- Jeg har invitert med meg styret i selskapet og studenter. Vi har stort behov for profesjonsutdannede. Det er stor sykepleiemangel, andre steder er det mangel på pedagoger i barnehager eller skoler. Vi jobber med de midlene vi har, men jeg mener vi trenger statlige overføringer om vi skal kunne dekke kommunenes, fylkeskommunens og privat næringslivs behov for høyere utdanning. I tillegg til å presentere selskapet, vil jeg be om friske studieplasser og økonomiske midler som følger med slik at universitetene kan bli motivert til å levere distriktsvennlig relevant utdanning, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...