Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Mer penger til Jobbsjansen

PROSJEKTLEDER: Yama Noori er godt fornøyd etter å ha blitt prioritert med flere midler til Jobbsjansen. Foto: Magnus Aunevik (arkivfoto)

Kommunen søkte om 1 million kroner for 2018 – og fikk nesten hele beløpet. I tillegg ligger det støtte og venter for flere år.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

JOBBSJANSEN: – Dette er veldig gledelig, for i fjor fikk vi nærmest halvert støtten. Når det nå økes igjen, kan vi gi flere et tilbud. Det er vi veldig glade for sier prosjektleder i kommunen, Yama Noori.

Jobbsjansen er en tilskuddsordning for å øke sysselsettingen blant innvandrere som står langt fra arbeidsmarkedet. Kommuner som har mer enn 750 innbyggere med utenlandsk bakgrunn kan søke om å delta. I Vest-Agder er Lyngdal, Kristiansand og Vennesla med.

Les også: Jobbsjansen en suksess i Lyngdal – kommunen får redusert tilskudd

For 2018 har Lyngdal kommune fått 900 000 kroner i tilskudd til ordningen.

Gode resultater

I Lyngdal søkte man om støtte for 2018, men har allerede varslet søknad for både 2019 og 2020. I Lyngdal har man nemlig gode resultater å vise til. Kommunen er nærmest best i landet til dette. Det betyr at i øyeblikket ligger kommunen an til å bli prioritert i en to- eller tre-årig plan

– Det er populært å være med og resultatene våre er gode. Siden prosjektet startet i 2013 har 46 personer deltatt. 40 av disse har kommet seg i arbeid eller videre i utdanning. I øyeblikket er det seks personer som holder på med Jobbsjansen, men etter denne bevilgningen er det rom for flere, forteller Noori.

Kriterier

Noen av vilkårene IMDI setter for å være kvalifisert til Jobbsjansen er disse:

  • Det forutsettes at prosjektet skal ha 15 deltakere i 2018.
  • Det gis midler til deltakerlønn for hjemmeværende kvinner som blir forsørget av familien og ikke mottar andre ytelser. De skal ha 1G fra IMDis prosjektmidler.
  • Det er nødvendig at kommunen reviderer budsjett og prosjektbeskrivelse, på grunn av at det er tildelt et tilskudd som er lavere enn det beløpet det er søkt om. Budsjettet og prosjektbeskrivelsen skal revideres i samråd med IMDi snarest og skal vedlegges akseptbrevet som sendes IMDi
  • Det forutsettes et godt og tett samarbeid med KUM, Jobbsjansen og eventuelt andre statlige tilskuddsmidler for å dra nytte av erfaringene og kunnskap fra ordningene og styrke kommunens/bydelens øvrige arbeid med kvalifisering av innvandrere.

– I beløpet som kommer er det også inkludert 30 000 kroner til å delta på eventuelle nasjonale og regionale nettverkssamlinger med prosjektkommunene. Også det er interessant, for vi blir ofte nevnt positivt på slike samlinger, avslutter Yama Noori.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...