Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ukens leder: Steintomta - for siste gang?

Lederen i Lyngdals Avis dreier seg denne uka om Steintomta.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2019 kl 09:38

LEDER: For Olav B.s skyld, for Lyngdals kommunes skyld og for lyngdølenes skyld: Vi håper at arbeidet med å utarbeide reguleringsplan for Steintomta vil lykkes. Det er på tide å få saken ut av verden - både fordi det er bundet opp store verdier i tomt og fordi tomta er viktig for samfunnsutviklingen i Lyngdal. Det er jo dessuten ikke akkurat snakk om en vakker steinørken, selv om den unektelig så verre ut før det ble gitt klarsignal for grovplanering. Det er likevel åpenbart at det er sløsing med ressurser å la en slik tomt, som både er sentrumsnær og ligger nær viktige ferdselsårer, ligge urørt - og urørbar. Derfor er det all grunn til å hilse det som nå skjer med glede.

Olav B. Løland planlegger etter alt å dømme både en næringsdel og omsorgsboliger der. Næringsdelen - betegnet som grovhandel - er det sikkert fornuftig å satse på. I følge henvendelsen han har rettet til kommunen gjennom konsulentselskapet Asplan Viak, tenker han seg også omsorgsboliger på eiendommen. Vi har ikke oversikt over behovet for slike boliger nå som byggingen av Helsehuset er i gang - noe som vil frigjøre plass i dagens bo- og servicesenter på Rom.

Det er på tide å få saken ut av verden - både fordi det er bundet opp store verdier i tomt og fordi tomta er viktig for samfunnsutviklingen i Lyngdal.

Men vi må gå ut fra at Olav B. vet hva han gjør og har oversikten over fremtidens behov for omsorgsboliger. I henvendelsen til kommunen beskriver planleggerne også hvordan de tenker seg å anlegge friområde med badeplass ned mot elva, og hvordan Jordmorbekken kan reetableres som gytebekk for sjøørret. Reguleringsarbeidet synes også å ta hensyn til at kapasiteten i kulverten som fører Jordmorbekken under fylkesvei 43 må økes for å bidra til å hindre stadige flomproblemer på Refsvollen i framtiden.

Vi håper derfor kommunen stiller til forhåndskonferanse med en positiv innstilling. Det kan for øvrig fort bli bruk for en positiv innstilling fra kommunens side senere. Det er nok en sak som kan havne på fylkesmannens bord før siste ord er sagt. Uansett er det på tide å få den ut av verden nå!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...