Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ukens leder: Men noen må ta initiativet

SAMARBEID: – Ta initiativ til samarbeid med naboklubbene, mener Lyngdals Avis. Foto: Per Thime

Ukens lederartikkel i Lyngdals Avis handler om samarbeid, eller mangel på samarbeid mellom lokale fotballklubber. Noen må ta ansvar, hvis man skal ta et steg videre - skriver vi.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LEDER: De fleste klubber har ambisjoner om å gjøre det best mulig, noe som også gjelder for de to seniorlagene til Lyngdal IL. Herrelag i toppen av 4. divisjon og damelag som allerede er klare for kvalifisering til 2. divisjon. Det er bra, begge deler.

I sportsplanen til fotballavdelingen i idrettslaget heter det at målet er 2. divisjon for damer og 3. divisjon for herrer. Spørsmålet er om det er realistisk. I øyeblikket er det ikke realistisk i det hele tatt. Lyngdal er ikke stedet hvor unge fotballspillerne blir i lang tid før utdannelse sender flere ut av kommunen.

Damelaget var i 2. divisjon, men trakk seg på grunn av for få spillere før denne sesongen. Nå for tiden er det 8-9 spillere på trening, og så samler de sammen fra andre lag for å spille kamper. Det ligger flere utfordringer foran klubben - en av dem heter å hente spillere, og snakke med andre klubber om en satsing, hvis også spillerne ønsker det, og ikke bare dem som styrer klubben.

Det samme er egentlig tilfelle på herresiden. Laget har spilt flere gode kamper og har en rekke gode fotballspillere. Men av dem liker seg i 4. divisjon. Vi er svært usikre på hvor mange på dagens lag som hadde vært med på en videre satsing hvor målet var definert som opprykk til en meget spisset 3. divisjon, og kamper i Rogaland og på Østlandet annenhver helg.

Det er mulig å gjøre et forsøk, men da må initiativet komme, og det bør Lyngdal IL ta overfor andre klubber i distriktet. Man skal nemlig ikke lenger enn til Farsund, Kvinesdal og en snartur innom Hægebostad og Vigeland før en finner fotballspillere som kanskje kan tenke seg å være med.

Det er ikke unaturlig at det er Lyngdal som er stedet for en slik satsing. I første omgang bør det være mulig å ta den første kontakten med aktuelle klubber.

Se om det er liv laga, eller om det rett og slett bare skal være slik at man for fremtiden også skal være fornøyd å være i toppen av sine avdelinger enten det er 3. divisjon for damer eller 4. divisjon for herrer.

Gjør man et forsøk, da vet man i det minste om det er respons eller ikke, for talenter og bra spillere finnes det også utenfor Lyngdal, faktisk i umiddelbar nærhet.

Per Thime
Journalist
Lyngdals Avis

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...