Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ukens leder: Kristelig Folkeparti

UKENS LEDER: Knut Arild Hareide og Hans Fredrik Grøvan, det er stikkord for ukens lederartikkel fra redaktør, Lars Rekaa. Foto: Arkivbilde, Jonas Berge

Redaktør Lars Rekaa har skrevet om Kristelig Folkeparti denne uka.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LEDER: Kan Kristelig Folkeparti sprekke? Det er naturlig å stille spørsmålet nå, da det ser ut til at regjeringsvalget vil bli gjort med knappest mulig flertall. Partileder Knut Arild Hareide vil helt sikkert ikke få et klart mandat til å søke regjeringssamarbeid. Et mandat til å søke regjeringssamarbeid med Høyre (og Fremskrittspartiet) vil heller ikke være veldig klart. Per i dag ser det ut til at partiet er delt omtrent på midten. Selv om medlemmene er innstilt på at de fortsatt skal leve med hverandre også etter det ekstraordinære landsmøtet fredag, er det klart at det fort kan begynne å murre i rekkene. Vi som har levd noen år, husker det som skjedde i Venstre i 1972. Partiet sprakk under det famøse landsmøtet på Røros, og brukte mange år på å komme tilbake i norsk politikk. Kan det samme skje i KrF? Medlemmene kommer nok sammen på fredag med alle intensjoner om å holde partiet samlet. Men et gammelt jungelord sier at 14 dager er lang tid i politikk. Hva som skjer når seier og tap har sunket inn, er det ingen gitt å spå noe om.

Hans Fredrik Grøvan kom kanskje litt sent på banen, men nå som faresignalene i all sin gru begynner å gå opp for mange partimedlemmer, er det ikke utenkelig at han kan bli sett på som mannen med redningsplanken. Selv snakker han om det gule alternativet. Andre snakker om Grøvan-linja. Den politiske ringreven fra Lyngdal har rett og slett foreslått at partiet ikke foretar et regjeringsvalg nå, men fortsetter i opposisjon og samler støtte til sine hjertesaker der den er å finne – uten å forplikte seg i andre spørsmål – i hvert fall i inneværende stortingsperiode.

Vi skal vokte oss vel for å blande oss inn i en intern partidebatt, det være seg i Kristelig Folkeparti eller andre partier. Men det må være tillatt å peke på at Grøvan faktisk kan sitte med en løsning på den floken som akkurat nå rir partiet som en mare. Det er en løsning som kan bidra til å holde KrF samlet inntil et retningsvalg kan forankres bredt blant partimedlemmene. Kristelig Folkeparti kan ha god bruk for de tre årene som gjenstår fram til neste stortingsvalgkamp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...