Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Leder: Timeout!

FJERNER UTSIKTEN: Eivind Aavik frykter verdiforringelse av sitt hus når utsikten blir sperret. Det dreier også ukens leder seg om. Foto: Lars Rekaa

– Av og til er det behov for en timeout, mener redaktør Lars Rekaa. Her er ukens lederartikkel.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LEDER: Av og til er det behov for en timeout – en liten pause, et skritt tilbake for å tenke seg om en gang til. Timeout er et vanlig begrep i idretten. Det burde kanskje være det i offentlig forvaltning, også. Akkurat nå går det en sak om boligbygging i Korshamn som godt kunne trenge en tenkepause – før striden blir alt for betent.

Kanskje bør Lyngdal kommune ta noen grep for å bidra til dette.

Saken dreier seg i korte trekk om et bolighus som skal reises øverst på skrenten som strekker seg opp fra havneområdene i Korshamn. Huset vil få en fantastisk beliggenhet med en utrolig utsikt. Det er bare en hake ved det. Huset som ligger få meter innenfor, vil miste store deler av sin utsikt. Dette vil kunne ha betydelige økonomiske konsekvenser for familien som bor der i dag.

Naboen har en rekke andre innsigelser mot prosjektet, men dem skal vi la ligge i denne sammenheng. Men det er et faktum at utsikt betyr veldig mye for en bolighandel i Norge. Hvis Lyngdal kommune gjør et vedtak som fratar en av innbyggerne i kommunen utsikten i den grad som er i ferd med å skje i Korshamn nå, så konfiskerer i realiteten kommunen deler av familiens formue. I likhet med de fleste andre i Norge, har denne familien en betydelig del av formuen sin bundet opp i bolig.

Hvis Lyngdal kommune gjør et vedtak som fratar en av innbyggerne i kommunen utsikten i den grad som er i ferd med å skje i Korshamn nå, så konfiskerer i realiteten kommunen deler av familiens formue.

Derfor vil det være lurt av kommunen å ta en tenkepause nå. Selv om tomta er klargjort til sprengning allerede, vil neppe mønet som faktisk er stridens kjerne, være reist den 13. mars.

Da møtes hovedutvalget for miljø, plan og drift (HMPD) i Lyngdal. Da vil lokalpolitikerne fortsatt ha mulighet til å gjøre noe som sikrer både utbygger og naboen bak en løsning til å leve med. Men det forutsetter at de sørger for en tenkepause nå. Både kommunen og Korshamn vil være tjent med det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...