Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdals Avis mener: Utenlandske vogntog

TOAKSLING: Eksempel på dårlig skodd utenlandsk vogntog. Dette ble nektet å kjøre videre før kjettingene kom på. Foto: Arkivbilde

Dårlig skodde utenlandske vogntog må stoppes på grensa – eller på ferjekaia!

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Det er sikkert i strid med EØS-avtalen, men nå bør norske myndigheter nekte en del utenlandske vogntog adgang til det norske vinterveinettet. Vi tenker på trailerne med fire hjul på trekkvogna. Ikke overraskende er det slik som har stått for en stor del av trafikkproblemene både nå og i vintre før denne.

En opptelling langs E39 mellom Søgne og Lyngdal en tilfeldig søndag gir selvsagt ikke noe statistisk gyldig resultat. Men tallene er likevel interessante. Av 32 vogntog hadde 25 boggi på trekkvogna. 23 av dem var norske, to var utenlandske. Sju vogntog hadde to aksler. Det finnes norske toakslinger på veiene også, men denne gang var samtlige sju utenlandske. Kanskje hadde de nye og gode vinterdekk og kanskje var de utstyrt med kjettinger som sjåførene hadde trent på å legge på. Men det er ikke sikkert. Det viser seg faktisk at mange av bilene som sjekkes på norske ferjekaier kommer til landet uten nødvendig vinterutstyr. Mange av bilene kjører på oppdrag for norsk næringsliv. Enkelte av dem tilhører norske transportselskaper som har etablert eg med avdelinger i utlandet. Ett av dem som stadig sender slovakiskregistrerte toakslinger til Norge, er statseide Bring...

Kanskje er det noe av bakgrunnen for at ingen har gjort noe med dette problemet. I stedet har sjåførene kommet i knipe. Når det stopper helt opp for dem vanker det kjøreforbud. Det rammer nok sjåførene hardere enn transportselskapet som sender dem dårlig skodd til norske veier.

Selskapene tar en kalkulert risiko. Tro ikke at de er uvitende om norske vinterforhold og norske regler! En løsning kan være å forby trekkvogner med to aksler – for eksempel mellom november og april. Det vil nok ramme noen norske selskaper også. Men det kan synes som om det er et nødvendig onde for å sikre framkommelighet på norske veier. Det er sikkert på tide at veimyndighetene sender folk til ferjekaiene i Danmark og Tyskland, også. Der kan de i det minste forhindre at utenlandske sjåfører kaster bort penger på en ferje til Norge når bilen uansett risikerer å bli stående på ferjekaia i Kristiansand eller sendt med samme båt tilbake til Danmark.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...