Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdals Avis mener: Inviter Nye Lindesnes, også

FAKSIMILE: Lyngdals Avis 24. mai 2018. Foto: Faksimile

Ukens leder i Lyngdals Avis.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Prosjektleder Ann Karin Fuglestad foreslår at den nye storkommunen Nye Lyngdal blir en del av Listerregionen. Lyngdal er med i dette regionsamarbeidet allerede i dag, og vil ikke merke forskjell. I Audnedal var det lenge stemning for å kjempe for fortsatt tilknytning til Lindesnesregionen, men den muligheten har forsvunnet, mer eller mindre av seg selv. Bakgrunnen for dette er selvsagt at fire av de fem kommunene som hørte til regionen er inne i sammenslåingsprosesser. Audnedal slås sammen med Lyngdal, mens Marnardal, Lindesnes og Mandal slås sammen til Nye Lindesnes. Alt tyder på at regionsamarbeidet i Lindesnes rett og slett stopper opp. En region som består av en kommune med 20 000 innbyggere og en kommune med mindre enn 1000 (Åseral), er det vanskelig å forestille seg.

Derfor er det naturlig at Nye Lyngdal fortsetter i Lister. Et helt annet spørsmål er om ikke Nye Lindesnes også bør inviteres inn i varmen. Slik det ser ut akkurat nå, får Listerregionen under 40 000 innbyggere, også etter kommunereformen. Å få med Nye Lindesnes (mye tyder på at Åseral orienterer seg mot Setesdal), vil antakelig være en styrke for begge parter.

For Listerregionen vil det bety over 50 000 innbyggere.

Kjøttvekta er viktig. For Nye Lindesnes vil det bety at kommunen faktisk blir storebror i samarbeidet i stedet for å bli absolutt juniorpartner i Knutepunkt-samarbeidet, der Kristiansand snart vil ha godt over 100 000 innbyggere.

Samtidig vil det bidra til ny tyngde for regionen som ligger inneklemt mellom kjempene mellom Stavanger og Kristiansand. Vi tror både Nye Lindesnes, Nye Lyngdal og gamle Listerregionen vil tjene på en slik løsning.

Navnet kan selvsagt bli et problem. Både Lister og Lindesnes er gode navn med historisk forankring. Kanskje kan løsningen være det gamle amtsnavnet; Lister og Mandal. Uansett tror vi at en region preget av raushet vil kunne løse navnespørsmålet uten at det bryter ut fiendtligheter som rundt det nye fylkesnavnet Vestland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...