Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdals Avis mener: Boikott av Resett

FAKSIMILE: Lyngdals Avis 2. mai Foto: .

Lyngdals Avis mener nettsteder som Resett må bekjempes med argumenter, ikke med økonomiske straffetiltak.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Annonseboikott av nettsteder vi ikke liker er det nye i Norge nå. Det synes å være politisk korrekt å forsøke å strupe de som uttrykker meninger vi synes er ubehagelige. Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) er blant dem som har opptrådt tvilsomt i denne saken, selv om han avviser at han har oppfordret store annonsører til å droppe annonsering på nettstedet. ifølge NRK har han bare gjort bedriftene oppmerksomme på at annonsene står der. Redaktør Helge Lurås har svart med å kalle det for sabotasje.

Det er ikke ofte vi er enige med Lurås. Men denne gangen er vi det. Det er usmakelig å forsøke å kvele budbringeren fordi vi ikke liker budskapet.

Og vi liker slett ikke budskapet fra Lurås. Han driver et nettsted som etter vår mening forfekter umenneskelige standpunkter blant annet i innvandringsdebatten. Det gir oss ubehag å lese det Resett og andre nettsteder skriver.

Men det gir oss ingen rett til å forsøke å kneble den. Ytringsfriheten er verdiløs om vi bare tillater de ytringene vi liker. Det er først når de ubehagelige ytringene kommer på bordet at ytringsfriheten har behov for et vern.

Det hadde vi faktisk ventet at en rikspolitiker som Rotevatn hadde forstått. I stedet viser han til at Resett ikke er en medieaktør og at han derfor ikke motarbeider mediemangfoldet. Det er i beste fall tøys. Det er den som forsøker å kneble meningsmotstandere i stedet for å stanse dem med argumenter som motarbeider mediemangfoldet. Han beskriver Resetts virksomhet som samfunnsnedbrytende.

Vi lever i en tid da forsøkene på å kneble meningsmotstandere florerer. Universiteter nekter forelesere som ikke er politisk korrekte adgang. Mange mener det er innenfor å forsøke å nekte meningsmotstandere talerett.

Vi frykter at dette kan slå tilbake. Lurås og hans meningsfeller er dessverre på frammarsj i Norge. Hva skjer når de blir sterke nok – hvem er det da som rammes. Vi har sett mange eksempler på hva det i virkeligheten innebærer når det holder å kalle meningsmotstandere samfunnsnedbrytende krefter for å gjøre dem til fritt vilt.

Rotevatn og andre bør sette sin lit argumentets makt, og ikke sabotere ubehagelige meninger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...