Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Leserbrev: Vindturbiner i indre Agder

VINDKRAFT: – La folket nå få se hva kommunens folkevalgte har sendt NVE som innspill i 2018, skriver Steinar Fuglestveit.

I 2018 ble alle landets kommuner inviterte av NVE til å komme med innspill til vindkraft på land.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LESERBREV: Hva svarte dere ordførere i Audnedal, Evje og Hornnes, Lyngdal, Hægebostad og Åseral til denen oppfordringen?

Ordfører i Åseral oppfordret folket i sin oppsummeringstale med å ta kontakt dersom folk satt igjen med ubesvarte spørsmål etter folkemøtet 25.03. på Evje.

Ut fra denne velvillige oppfordringa stiller jeg derfor ham

og de andre berørte ordførere i regionen følgende spørsmål:

Hvordan var ordlyden i innspillet fra din kommune til NVE?

Dersom du er usikker på hva jeg sikter til skal jeg friske opp i hukommelsen med følgende opplysning.

Norges vassdrags- og energidirektorat ( NVE ), sendte ut et brev dat. 08.06.2018 til alle kommuner i Norge med denne overskriften: Nasjonal ramme for vindkraft på land - Innspill om viktige regionale interesser.

I et utdrag av brevet heter det: «NVE jobber for tiden med å utarbeide et forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på land. Nå inviterer vi kommuner, fylkeskommuner og fylkesmannsembeter til å gi sine innspill om viktige regionale interesser.

Vi er ute etter faglig informasjon av overordnet karakter. Dette kan for eksempel være informasjonsmøte om friluftslivsområder med regional verdi eller om regional bestandsutvikling for viktige arter. I denne runden er det ikke relevant med detaljerte opplysninger om for eksempel hekkelokaliteter for fugl eller pågående arbeid med reguleringsplaner.

Denne innspillsrunden er først og fremst en forsikring om at vi fanger opp tilstrekkelig informasjon for gjennomføring av arealanalysene.

Fristen for innspill er den 20. september 2018.»

Personlig antar jeg at dette må ha vært et enkelt svar, men likevel et omfattende innspillsbrev for noen av kommunene.

Bare ut fra «friluftslivsområder med regional verdi» er vi jo midt i smørøyet for en stor del av befolkninga på Sørlandet.

Men alt vedrørende fritid, turisme og reiseliv etc. sitter vel administrasjonen inne med og dette er vel selvfølgelig ivaretatt av kommunene?

Tenker også på arbeidet som er gjort med å bygge opp en kommunes identitet. Merkevarebygging og rein uberørt norsk natur, koster tid og penger å skape og å beholde.

Hva betyr ikke et symbol i et kommunevåpen og den kampen vi er villig til å kjempe for å få det rette motivet?

Blir det den samme opplevelsen for turistene å kjøre opp til Åseral eller opp Setesdalen for så å se rekker med vindturbiner på toppene langs veien?

Men dette er vel også tenkt på i innspillet dere har sendt inn.

Det vektlegges åpenhet i disse nå urolige vindplantider.

La folket nå få se hva kommunens folkevalgte har sendt NVE som innspill i 2018!

Steinar Fuglestveit Byremo

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...