Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Leserbrev: Nedbrenning av Foss gamle skolehus

STRIDENS KJERNE: Det gamle skolehuset på Foss. Arkivfoto

Til formannskapet i Lyngdal, 7 mars 2019, sak 17/19, så forelå en søknad fra kretsen Foss/Grøvan og Kvelland om støtte til nedbrenning av det gamle skolehuset på Foss.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BREV: Skolen er ca 100 år gammel. Den ble nedlagt i 1965. Etter dette har kretsen benyttet huset til div. tilstelninger, årlige basarer - en tid som barnehage - slektsstevner m.m.

Nå er den tid forbi, men fremdeles står huset. Det er visstnok skader på tak etter storm. Dette ser ikke kretsen seg ikke i stand til å reparere. Inventar vil bli solgt til fastsatte priser.

For mange gamle elever har skolehuset fremdeles sjel !

Så til den nevnte søknad :

Kretsen søker om tilskudd på kr 25 000 ,- i støtte for at Brannvesenet Sør skal ha øvelse og foreta en kontrollert nedbrenning.

Rådmannens forslag lyder: «Lyngdal kommune yter tilskudd til Foss krets på kr. 25 000,- Beløpet øremerkes utgifter forbundet med riving av gamle Foss skolehus.»

Beløpet dekkes over formannskapets post.

Kommunen fakturerer ikke rivingsgebyr i saken.

Du verden, så lett det er å få et sugerør inn i kommunekassa!

Rundt om i kommunen står et titalls gamle hus /skolehus /uthus til forfall. Om administrasjonen vil innvilge 25 000,- til nedbrenning av hver enkelt bygning, så vil 424 000,-, som er gjenstående på formannskapets post, snart gå opp i røyk!!

Er dette rett bruk av offentlige midler?

Lyngdal kommune bidrar med store summer til vårt interkommunale brannvesen. I deres budsjett ligger midler til nettopp slike øvelser, røykdykking og brannslukking.

Så, Lyngdals politikere: Stopp slik unødvendig bruk av offentlige midler.

Som nevnt, så står mange bygninger til forfall.

Senere eventuelle søknader kan vel ikke forskjellsbehandles?

Nevner en annen søknad som ble fremlagt for administrasjonen for et par år siden.

Meland krets søkte om tilskudd på kr 5000,- til oppgradering av det elektriske anlegget.

De fikk blankt avslag!

Snakker vi likebehandling her?

Etter at saken ble kjent, er det av ildsjeler tatt kontakt med Farsund og Lyngdal jeger- og fiskeforening.

De er svært interesserte i å overta huset, renovere det nødvendige, og bruke det til fiskebu. Kvelland og Grøvan/Foss krets vil da også kunne bruke det til eventuelle formål. Vinn-vinn for alle!!

I nevnte formannskap ble saken utsatt etter forslag fra Karsten Fidjeland SP...(fire mot tre stemmer).

Så til Lyngdals administrasjon og politikere: Stopp slik unødvendig bruk av skattebetalernes penger!

Saken skal behandles på nytt 11. april.

Elin Kvelland

1. vararepresentant for Sp i Lyngdal kommunestyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...