Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

MENINGER: Svar til Jon-Are Åmland (KrF)

FAKSIMILE: Ordføreren svarer på innlegget fra Jon-Are Åmland. Foto: FAKSIMILE

Ordfører Jan Kristensen (H) svarer på kritikken fra KrFs ordførerkandidat (Jon-Are Åmland).

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Er ordføreren i Lyngdal en somlekopp og har han latt være å skaffe kommunen 8,5 millioner tilskuddskroner, eller er det valgkampen som har startet i det små?

Lyngdal kommune v/ordføreren har jobbet med å få til utbygging av strekningen Vemestad Ytre til Kvås skole i en årrekke, og når fylkeskommunen hadde dette oppe til behandling i SAM-utvalget, i fylkesutvalget og fylkestinget, gjorde ordføreren sitt ytterste for å påvirke både egne partikollegaer og KrF sin fylkesvaraordfører for å få denne strekningen inn i fylkeskommunens handlingsplan.

Da dette ikke lykkes, spilte ordføreren inn et forslag til budsjettbehandlingen i 2017 for å omdisponere egne midler på til sammen 17 millioner fra kommunens investeringsbudsjett. Kommunestyre stilte seg enstemmig bak forslaget, slik at strekningen i Kvås skulle prioriteres.

I etterkant ble det satt ned et forhandlingsutvalg til å gå i gang med å få på plass minnelig avtale på hele strekningen på 2,5 km (ca. 25 – 30 grunneier). Forhandlingsutvalget har gjennomført to møter og avholdt et 10 talls befaringer og dialogmøter med enkelte grunneiere, slik at det er oppnådd avtale med samtlige grunneiere på hele strekningen. Det har også vært en tett dialog med FAU og rektor på Kvås skole i hele prosessen. Det har hele tiden vært et ønske fra FAU om å bygge ut hele strekningen i Kvås.

Forhandlingsutvalget har bestått av varaordfører, Michael Stene (Frp), og din partikollega i KrF, Jørg Magne Hadland i tillegg til undertegnede, og komiteen har jobbet utrolig godt sammen for å få dette til.

Da siste avtale var på plass i starten på desember, var det litt enklere å se at prosjektet kunne gjennomføres, og det ble derfor søkt om midler gjennom de statlige tilskuddsmidlene på til sammen ca. 16 millioner, ut fra at en stipulert kostnad for anlegget som trolig vil overstige de omdisponerte midlene i stor grad. Det var årsaken til at søknaden ble innsendt etter fristen på 1. oktober. Så er det ikke slik at søknad er lik tilskuddsmidler, men hver søknad blir behandlet hver for seg. Jeg regner med at dersom det er ufordelte midler igjen og at søknaden ville blitt godkjent, ja så får vi de tiltenkte tilskuddsmidlene i 2019 eller i 2020.

På lik linje med KrfF er også Høyre partiet som ønsker å trygge de myke trafikantene fra den øvrige trafikken, og derfor er dette blitt satt fokus på i de snart 12 årene som partiet nå har ledet Lyngdal sin utvikling. Flere strekninger har blitt gjennomført i denne perioden, og det er i investeringsbudsjettet planer om ytterligere strekninger som vil bli satt i gang. Hogganstien er vedtatt gjennomført, og midler settes av på fond fra utbygginger på Austadhalvøya og på Svennevik for å få realisert flere gode G/S-veiprosjekt fremover.

Etter mange runder med fylket vedrørende ny adkomst fra Alleen til Bergsakerheia (som dessverre KrF i fylkeskommunen stemte imot) har ordfører gått mange runder for å få til en best mulig løsning, og det kan nå se ut til at vi er kommet et godt stykke nærmere en løsning. Dette området vil få utrolig stor betydning for Lyngdal kommunes fremtidige boligsatsing.

Takket være en bred enighet i Lyngdal kommunestyre og gode samarbeid på tvers av partiene, lykkes vi på mange områder. Så lykke til med valgkampen, Jon-Are.

Jeg gratulerer også Farsund med de tilskuddskroner som de har fått til sine prosjekter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...