Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Meninger: Rike og rause audnedøler kjøper seg stilling og venner

MENINGER: Steinar Fuglestveit har sterke meninger om kommunesammenslåingen. Foto: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Steinar Fuglestveit har skrevet om kommunesammenslåingen

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2018 kl 20:30

I sitt budsjettforslag til Audnedal kommune før jul, fremmet rådmann Kjell Olav Hæåk forslag om å gi Anne-Cath. Vestly-museet ved Knertenparken 2,5 millioner kroner.

Politikerne valgte i første omgang å utsette en omdiskutert sak, men i siste kommunestyret fikk han likevel støtte fra et enstemmig kommunestyre til å støtte et populært privat foretak i Lyngdal kommune.

Rådmannen oppnådde trolig å få signalisert sin begeistring og lojalitet overfor lyngdølene med sitt forslag. Han ble veid og funnet verdig til å bli vår nye og første rådmann i Lyngdal kommune uten motkandidater.

Det er å håpe at gaven de tok fra folkets arvesølv vil gi framtidig arbeidsplasser også ut over denne rådmannsstillingen.

Det kan imidlertid ende med et museum bygd opp i hovedsak av offentlige midler som kommer til å kreve årlige kommunale driftsmidler for å overleve. Dette minner meg litt om kunstsiloen i Kristiansand.

Undertegnede har tidligere sendt forslag til Audnedal kommune om behovet for kommunal satsing og tilrettelegging for arbeidsplasser på Byremo uten resultat.

Nå er det jo slik at rådmannen også har fått et enstemmig kommunestyre med på sitt forslag om at resterende innestående beløp fra arvesølvet vårt på 84 000 000,- skal følge med som frisk kapital til Lyngdal kommune. Trolig vil disse komme vel med til å ta uforutsette overskridelser i skyggenes dal på Bergesletta.

Mitt spørsmål til avgående rådmann Normann Udland og ordfører Jan Kristensen i nåværende Lyngdal kommune blir da: Kan private næringsdrivende eller Audnedal ha håp om å få tilsvarende gaver fra Lyngdal kommune før vi slås sammen?

For å matche oss i størrelse etter folketallet, foreslås da beløpene i så fall å bli: Audnedal med 1780 personer: Gir gave til Knertenparken på 2,5 millioner og Lyngdal kommune 84,0 millioner.

Lyngdal med 8500 har personer: Gave til privat næringsliv 11,9 millioner? Gave til Audnedal 401 millioner?

Har Lyngdal en rådmann og politikere med tilsvarende raushet som vi i Audnedal?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...