Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Menighetsdoktoren gir ut bok

FORFATTER: Sten Sørensen med noen av bøkene han har vært forfatter eller medforfatter til. Nå kommer bok nummer 25. Foto: Arkivbilde

Bak tittelen Menighetsdoktoren skjuler lyngdølen Sten Sørensen seg.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NY BOK: I mange år har Sten Sørensen svart på spørsmål under vignetten «Menighetsdoktoren svarer på aktuelle spørsmål» i avisen Dagen.

Det er blitt mange artikler i løpet av disse fem årene, og disse utgis nå i bokform.

Medforfatter

– Sammen med meg har jeg professor Jan Inge Jenssen fra Universitet i Agder, forteller Sørensen til Lyngdals Avis.

– I mange år har jeg vært opptatt av norsk kirkeliv. Det har resultert i at jeg har deltatt i flere kirkesamfunn med forkynnelse og veiledning. I den kristne dagsavisen Dagen har jeg siden 2013 hatt ansvar for én side annen hver uke som heter «Menighetsdoktoren svarer på aktuelle spørsmål».

Konkrete problemstillinger

– Interessen rundt kirkesaker er stor, derfor har spalten engasjert og gitt svar med mange ulike innfallsvinkler. Målet med boken er å formidle inspirasjon og at den kan gi gode momenter til kirkelivet, sier han.

– Vi har ønsket å snakke ærlig og sant om konkrete problemstillinger, samtidig som vi har ønsket å formidle at det nytter å satse på menighetsarbeid, legger han til.

Sten Sørensen var med og skrev sin første bok i 1992; «Kirkevekst på norsk». Nå har predikanten, forfatteren og politikeren passert 25 bøker som forfatter eller medforfatter.

Les mer i torsdagens papiravis!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...