Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Mathias Rasmussen: «Nå synes jeg fotball er gøy igjen!

TRIVES: Mathias Rasmussen trives på danske fotballbaner igjen. Foto: FC Nordsjælland, arkivfoto

Mathias Rasmussen var lei av fotball, før jul. Han klarte ikke å spille seg inn på FC Nordsjælland. Han sleit mentalt – men nå er det helt annerledes.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FOTBALL: – Jeg har sløst bort nok tid på dårlige perioder som fotballproff, men nå er det nok og jeg har tatt tak, sier Mathias Rasmussen.

Lyngdølen er en av flere lokale spiller som tjener til livets opphold i utlandet. «Blue Dream Arena» er hjemmebanen til laget han spiller for, og som han nå har klart å spilt seg til fast plass hos.

– Endelig kan jeg nesten si. Men det har vært en lang vei med en haug med nedturer, forteller han.

Langt nede

For dette er ikke en solskinnshistorie om det søte livet som fotballproff, for det er ikke slik det er. Beinhard jobbing for å bli god nok er hva det dreier seg om.

– Og det er nå jeg føler det virkelig er bra. Det er ikke vits å legge skjul på at det har vært tunge perioder etter overgangen fra Start til FC Nordsjælland. Ting kom ikke av seg selv, jeg var alene og det har vært tunge perioder, forteller Rasmussen.

For halvannet år siden sa han til Fædrelandsvennen at han trodde gjennombruddet var på gang. Det lot vente på seg.

– Jeg har spilt en god del, men det er først etter nyttår jeg føler det har løsnet, sier han.

Fikk hjelp

Den trivelige lyngdølen kom nemlig til et punkt hvor han bare tenkte på feil han gjorde i kamper.

– Derfor har jeg også snakket med folk om nettopp det, den mentale biten av fotballspillet. Jeg var livredd for å gjøre feil på banen - og gjorde jeg det forsvant også det jeg hadde av selvtillit.

Nå er han fast

Han har ofte vært den første reserven som kom inn på banen i andre omgang. Den rollen er overtatt av andre spillere. For etter nyttår har Rasmussen blomstret. Danske aviser har også fått med seg det. I kampen mot Hobro, hvor FCN vant 3–1 ble han av Tipsbladet.dk kåret til lagets beste spiller.

– Nå er det mye bedre. I de tre første kampene etter nyttår har jeg spilt fra start. I forrige kamp hadde jeg assist på en scoring. Nå er fotball gøy igjen, og en del av årsaken er at jeg har fått mer trygghet og er ikke like lenger redd for å gjøre feil og dermed grave meg ned.

Avgjørende kamper

I Danmark gjenstår det nå nå tre serierunder før sluttspillet starter. I øyeblikket holder FC Nordsjælland sjetteplassen, som er den siste plassen for å være med i spillet om seriemesterskapet. Fra 7 til 14 dreier det seg om spill for å holde på plassen i Superligaen.

– Det er fire lag på 31 poeng og vi vet dette blir tøft. Men vi skal gjøre et godt forsøk og har fått troen tilbake i hele laget etter tre seiere på rad.

Det er tøff motstand som venter, for både Midtjylland og FC København er to av lagene som skal møtes. I siste runde venter nyopprykkede Vendsyssel.

– Fire poeng tror jeg nok at vi må ha, men det er vel like greit å bare begynne med en seier mot Midtjylland i første forsøk. Vi skal gjøre vårt og jeg mitt for at vi skal klare det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...