Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Må svare for vold, trusler og mishandling mot barn

RETTEN: To foreldre må møte i tingretten i Kristiansand, tiltalt for mishandling av sine barn gjennom flere år. Foto: domstol.no

To personer, født i 1987 og 1984, som har vært bosatt i Lyngdal må møte i tingretten for flere forhold som gjelder blant annet mishandling av sine to barn.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RETTEN: Det er statsadvokat Beate Rullestad-Jansen som har tatt ut tiltalen mot de to, en mann og en kvinne.

De to som er henholdsvis mor og far til de to barna, må svare for flere forhold som pågikk i flere år. Fra 2010 til februar 2017 skal de to barna ha vært utsatt for jevnlig fysisk og psykisk vold, delvis i påsyn av hverandre.

Dette er han tiltalt for

Faren er blant annet tiltalt for

  • Ved gjentatte anledninger å ha slått dem med flat hånd i hodet, ansiktet, på hendene, ryggen, armene, beina og/eller andre steder på kropper.
  • Ved gjentatte anledninger å ha slått barna med ledning og/eller pinne på hendene, ryggen og flere andre steder på kroppen.
  • Ved minst en anledning å ha slått en kniv i bordet og/eller i veggen.
  • Ved flere anledninger snakket han nedlatende til det ene barnet ved å si: «du er dum», eller lignende.

Faren skal også flere ganger oppført seg skremmende ved å brukle høy stemme, samt at han kastet ting rundt i huset.

Dette er hun tiltalt for

Også barnas mor må svare for flere punkter. Tiltalepunktene er mye de samme som for mannen.

  • Ved minst en anledning skal hun ha dyttet begge barna
  • En gang i vinterferien 2017, da hun skulle klippe håret til ett av barna, skal hun ha slått barnet med en ledning i bakhodet og/eller på ryggen.
  • Ved flere anledninger skal hun ha snakket nedlatende til datteren ved å si «du er ikke jenta jeg ville ha», eller «du er ikke verdt noe».

I tillegg går også tiltalen her ut på at hun har slått barna sine ved gjentatte anledninger. Flere av forholdene skjedde mens familien bodde i Lyngdal.

I retten vil det bli tatt forbehold om å legge ned påstand om oppreisning til de to barna, som er født i 2004 og 2005.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...