Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Må finne ut av styring og organisering

ARBEIDSMØTE: Fellenemnda for den nye storkommunen gjennomgår dagsorden for torsdagens arbeidsmøte. Martin Skramstad (til venstre) og Gjertrud Sanderød fra KS orienterer. Rundt bordet ser vi blant andre Per Jan Ougland (H - Audnedal), Reidun Bakken (KrF - Audnedal – leder av fellesnemnda), Sten Sørensen (KrF - Lyngdal), Tordis Alice Blørstad (Ap – Lyngdal), Torunn Tjomsland (V – Lyngdal), Siv Aavik (Frp – Lyngdal) og Eivind Arnt Husøy (Ap – Audnedal). I bakgrunnen rådmennene Norman Udland og Kjell Olav Hæåk, samt prosjektlederen for storkommunen, Ann Karin Fuglestad. Foto: Lars Rekaa

Nå skal ledelse og organisering av den nye storkommunen utformes. I dag møttes medlemmene av fellenemnda for å begynne arbeidet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MYE GJENSTÅR: Det er mye som fortsatt skal planlegges og gjennomføres før Lyngdal og Audnedal blir en kommune 1. januar 2020.

Det gjelder blant annet ansvarsfordelingen mellom politikere og administrasjon. Og det gjelder hvordan de mange ansatte i kommunene skal fordele oppgavene seg imellom.

– Dette må senest være klart til sammenslåingen om knappe to år, men vi håper jo det kan gjøres vedtak i løpet av våren, sier Martin Skramstad i kommuneorganisasjonen KS. Sammen med Gjertrud Sanderød, også hun fra KS, har han hjulpet fellesnemnda med å komme i gang med arbeidet.

Flere modeller

Fellesnemnda, som består av en representant fra hvert av partiene i de to kommunestyrene i Audnedal og Lyngdal, har ansvaret for å forberede den nye storkommunen. Blant annet er det fellesnemnda som skal gjøre vedtak om organiseringen.

KS har i den forbindelse satt politikerne i gang med arbeidsmøter som skal føre fram til konkrete forslag om organisering.

– I utgangspunktet kan politikerne velge modellen fra Lyngdal, eller modellen fra Audnedal. Eller de kan kombinere de to modellene. Vi tror det kan være hensiktsmessig å tenke helt nytt før vedtakene gjøres. Derfor har vi i dag for det meste brukt tida til å legge fram ideer, sier Skramstad til Lyngdals Avis.

Valgnatta

– Det er nå de har mulighetene, derfor håper vi de bruker tida godt. Vi sier at de godt kan la tankene kverne litt før de gjør vedtak, sier Gjertrud Sanderød.

Skulle politikerne angre på den valgte modellen, betyr ikke det at de er låst i all evighet.

– Et kommunestyre har til enhver tid anledning til å vedta en ny organisasjonsmodell. Vi har hatt eksempler på kommunestyrer som har gjort slik vedtak på valgnatta, på grunn av valgresultatet ved kommunevalget! sier Skramstad.

Neste arbeidsmøte i Fellesnemanda er satt til 8. mars. Da håper Sanderød lokalpolitikerne er klare til å begynne å fatte beslutninger.

– Vi håper vedtakene kan gjøres i løpet av våren, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...