Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdøler på friluftscamp

DELTAKERNE: Deltakerne på friluftscampen på Laundal. Foto: Privat

25 ungdommer deltok i helga på friluftscamp på Laundal ved Opofte.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FRILUFTSRÅD OG TURISTFORENING: Det var Flekkefjord og Opland Turistforening (FOT) som arrangerte leiren i samarbeid med Lister Friluftsråd, melder avisen Agder.

Laundal byr på mange muligheter for et aktivt friluftsliv. Det var 25 elever i fra 5. til 7. klasse fra skoler i Kvinesdal, Flekkefjord og Lyngdal som deltok på leiren.

Orientering

Enhver friluftscamp med respekt for seg selv må ha et kurs i orientering med kart og kompass. Barna ble deretter delt inn i grupper og fant frem til ulike spennende poster.

En av postene var Barbro si hule på Poddeloptet. Ved hula fikk barna også høre historien om Barbro Osmundsdatter som ble beskyldt for å være en heks.

I orienteringsløypa var det også lagt inn forskjellige lagbyggingsaktiviteter som å hente vann i bøtte, tauaktiviteter og lignende. Deltagerne var utrolig flinke.Kvelden ble avsluttet med taco, chips og kos.

Gode tilbakemeldinger

Barna fant på mye annet gøy, også – de drev med fjellklatring, skjøt med pil og bue, lagde rognefløyter, hadde bom 50-leken, badet, fisket, spilte volleyball, badminton og mye annet.

Målet med friluftscampen var å ha det moro ute i naturen. Få positive erfaringer og oppleve de muligheter naturen har å by på. Lære å jobbe sammen i grupper, teste ut grenser og ikke minst få nye venner.

Tilbakemeldinger fra barna underveis og foreldre i etterkant var at dette var helt topp og et minne for livet. Livet er best ute, selv om knotten ikke var elevenes beste venn!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...